RO
Vizită cu caracter educativ a minorilor în Penitenciarul nr. 1 din or.Taraclia

Vizită cu caracter educativ a minorilor în Penitenciarul nr. 1 din or.Taraclia

24 Februarie 2014


La 20 februarie 2014, de către Biroul de probaţiune Taraclia a fost efectuată o vizită în Penitenciarul nr. 1 din or. Taraclia, a unui grup de elevi şi profesori din cadrul Gimnaziului „General Ivan Inzovdin or. Taraclia.

Scopul acestei vizite a fost informarea elevilor şi profesorilor privind prevenirea delincvenţei juvenile în rîndul minorilor, creşterii gradului de conştientizare a factorilor de risc şi consecinţele juridice şi sociale ale infracţiunilor.

Consilierii de probaţiune au informat elevii despre activitatea de probaţiune, rolul şi importanţa serviciului de probaţiune, noţiuni şi tipurile de infracţiuni, cine sunt beneficiarii minori ai probaţiunii şi reintegrarea acestora în societate, consecinţele şi factorii ce favorizează formarea comportamentului deviant şi determinarea minorului la implicarea în acţiuni ilitice.

Copiilor li s-a relatat despre activitatea angajaţilor în penitenciare, structura şi regimul în penitenciare dar şi cum e viaţa după gratii pentru condamnaţi şi cine riscă să ajungă acolo. Copiii au avut parte de o adevărată „lecţie de viaţă” despre lege şi fărădelege, despre libertate, şi privaţiune de libertate.

Copiii şi profesorii au făcut cunoştinţă cu condiţiile de detenţie a deţinuţilor, activităţile de educaţie şi asistenţa psihosocială de care beneficiază persoanele de după graţii. Din cele vizitate au fost: celulele de deţinere, curţile de deţinere, curţile de plimbare, birourile de creaţie artistică, bibliotecă, cantină şi biserica penitenciarului. Totodată, tinerii au examinat cu mare interes expoziţia de obiecte artizanale şi desene realizate de către deţinuţi.

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Vizită cu caracter educativ a minorilor în Penitenciarul nr. 1 din or.Taraclia

loading ...