RO
Vizită cu caracter educativ a minorilor în Penitenciarul nr. 1 din or.Taraclia

Vizită cu caracter educativ a minorilor în Penitenciarul nr. 1 din or.Taraclia

24 Februarie 2014


La 20 februarie 2014, de către Biroul de probaţiune Taraclia a fost efectuată o vizită în Penitenciarul nr. 1 din or. Taraclia, a unui grup de elevi şi profesori din cadrul Gimnaziului „General Ivan Inzovdin or. Taraclia.

Scopul acestei vizite a fost informarea elevilor şi profesorilor privind prevenirea delincvenţei juvenile în rîndul minorilor, creşterii gradului de conştientizare a factorilor de risc şi consecinţele juridice şi sociale ale infracţiunilor.

Consilierii de probaţiune au informat elevii despre activitatea de probaţiune, rolul şi importanţa serviciului de probaţiune, noţiuni şi tipurile de infracţiuni, cine sunt beneficiarii minori ai probaţiunii şi reintegrarea acestora în societate, consecinţele şi factorii ce favorizează formarea comportamentului deviant şi determinarea minorului la implicarea în acţiuni ilitice.

Copiilor li s-a relatat despre activitatea angajaţilor în penitenciare, structura şi regimul în penitenciare dar şi cum e viaţa după gratii pentru condamnaţi şi cine riscă să ajungă acolo. Copiii au avut parte de o adevărată „lecţie de viaţă” despre lege şi fărădelege, despre libertate, şi privaţiune de libertate.

Copiii şi profesorii au făcut cunoştinţă cu condiţiile de detenţie a deţinuţilor, activităţile de educaţie şi asistenţa psihosocială de care beneficiază persoanele de după graţii. Din cele vizitate au fost: celulele de deţinere, curţile de deţinere, curţile de plimbare, birourile de creaţie artistică, bibliotecă, cantină şi biserica penitenciarului. Totodată, tinerii au examinat cu mare interes expoziţia de obiecte artizanale şi desene realizate de către deţinuţi.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Vizită cu caracter educativ a minorilor în Penitenciarul nr. 1 din or.Taraclia

loading ...