RO
Unica cheie spre succes este colaborarea

Unica cheie spre succes este colaborarea

28 Septembrie 2016

 

Cu acest îndemn  la data de 26 septembrie 2016  în incinta BP Centru a avut loc o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Procuraturii sect. Centru.
 
La şedinţa dată au fost abordate următoarele subiecte: Referatul presentinţial de evaluare psihosocială în privinţa bănuitului /învinuitului /inculpatului. Au avut loc dicuţii în baza Ordinului  Nr. 560 din  31.12.2008, cu privire la aprobarea condiţiilor şi normei contractului de acordarea asistenţei psihosociale persoanelor liberate din locurile de detenţie şi a regulilor privind modul de întocmire a referatului presentinţial de evaluare a personalităţii.
 
În timpul şedinţei au fost sugerate unele momente şi neclarităţi, care apar în procesul conlucrării între BP Centru şi Procuratura sect. Centru.
 
Totodată s-au pus în discuţie modificările din 03. 12. 2015 referitor la Legea Nr. 8 din  14.02.2008cu privire la probaţiune. S-a atenţionat despre posibilitatea înaintării şi propunerii de către acuzatorul de stat la stabilirea pedepsei în instanţa de juidecată inclusive obligarea de a participa la programe probaţionale în scopul resocializării subiecţilor de probaţiune.
 
Nu în ultimul rind s-a discutat despre aplicarea Legii 210 din 29. 07. 2016, privind amnistia în legătură cu aniversarea a 25-a de proclamarea independenţei RM.
 
La întrunirea dată au particuipat: doamna Liubovi Bodeaca şef al BP Centru. Anastasia Popa-Argint şef-adjunct al BP Centru, doamna Olga Codru, consilier principal al BP Centru, Svetlana Vereteno, consilier al BP Centru, Elena Şuvalova, procuror în Procuratura sect. Centru, Elena Panfil, procuror în Procuratura sect. Centru, Tatiana Rutcovschi, procuror în Procuratura sect. Centru, Oleg Baciu, procuror în Procuratura sect. Centru.
 
Doamna Liubovi Bodeaca a menţionat faptul că  conlucrarea cu organele de drept, în special cu organele procuraturii sporeşte asigurarea unui suport juridic şi asigură activităţile de supraveghere mai ample pentru subiecţii de probaţiune cu riscul de recidivă sporit.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Unica cheie spre succes este colaborarea

loading ...