RO
Training „Aspecte psiho-sociale ale violenţei în familie”

Training „Aspecte psiho-sociale ale violenţei în familie”

05 Decembrie 2016

 

 
 
În contextul desfăşurării campaniei de combatere a violenţei în familie şi în bază de gen 16 zile de activism împotriva violenţei în bază de gen”, Inspectoratul Naţional de Probaţiune în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova, Centrul Social Regional „Renaşterea„ şiAsociaţia Împotriva Violenţei în Familie „Casa Mărioarei”, a organizat la data de 30 noiembrie 2016, un training cu genericul: „Aspecte psihosociale ale violenţei în familie” derulat de către d-na Valentina Bodrug-Lungu doctor habilitat,conferenţiar universitar USM şi d-na Ina Triboi lector universitar USM.
 
Evenimetul a fost deschis de către dl Sergiu Mărgărint – Şef adjunct al INP, care menţionat că sunt salutabile şi eficiente campaniile de sensibilizare a comunităţii împotriva agresiunii faţă de cei mai slabi, violenţa fiind o  încălcare a drepturilor omului.
 
În prima sesiune a seminarului, D-na Ina Triboi ne-a familiarizat cu noţiunea de stimă de sine, tehnici de ridicare a nivelului stimei de sine, cum să opunem rezistenţă la factorii şi emoţiile negative şi să devenim încrezute în propriile forţe.
 
A doua sesiune s-a axat pe dimensiunile fenomenului violenţei în familie, în care d-na Valentina Bodrug-Lungu, ne-a prezentat noţiuni generale ale violenţei în familie, tipuri, forme şi factori, deasemenea au fost exersate tehnici de managementul emoţiilor, de opunere rezistenţă la factorii emoţionali negativi ce ne poate influenţa intergritatea emoţională prin prevenirea agresivităţii.
 
Participanii au beneficiat de o instruirea productivă, au asimilat abilităţi practice în prevenire a violenţei în familie, tehnici de degajare a emoţiilor negative, la fel au primit buclete cu informaţia utilă în prevenirea violenţei şi o experienţă inedită într-o atmosferă deosebit de plăcută.
 
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Training „Aspecte psiho-sociale ale violenţei în familie”

loading ...