RO
Totalizarea activităţiilor comune între Biroul de probaţiune Buiucani şi Inspectoratul de Poliţie

Totalizarea activităţiilor comune între Biroul de probaţiune Buiucani şi Inspectoratul de Poliţie

17 Martie 2016

 

Astăzi, la 17 martie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Buiucani s-au întrunit la o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie sect. Buiucani cu scopul de a identifica cele mai eficiente metode şi mijloace de cooperare în prevenirea săvîrşirii noilor infracţiuni de către subiecţii probaţiunii cu domiciliul în sectorul Buiucani.

 

În cadrul şedinţei au fost identificate metodele şi mijloacele de cooperare privind menţinerea, asigurarea, restabilirea securităţii publice şi diminuarea recidivei. Totodată au fost abordate şi exemplificate subiecte privind reintegrarea în societate a persoanelor în conflict cu legea, modalitatea de executare eficientă a pedepselor penale şi informarea reciprocă între BP Buiucani şi IP în scopul prevenirii infracţiunilor şi asigurarea înfăptuirii actului justiţiei. De asemenea, s-a menționat colaborarea dintre cele două instituţii va avea loc sub formă de schimb de informaţii, asistenţă reciprocă, îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor poliţiei şi a consilierilor de probaţiune de a identifica, respecta şi răspunde la necesităţile şi drepturile persoanelor aflate în conflict cu legea penală aflate în evidenţa BP Buiucani.

 

Svetlana Pascalova – şef, Biroul de probaţiune Buiucani a comunicat că „Sarcina probaţiunii este evaluarea psihosocială, controlul persoanelor aflate în conflict cu legea penală şi resocializarea lor, precum şi consilierea subiecţilor probaţiunii în vederea rezolvării dificultăţilor personale care au dus la săvîrşirea infracţiunii, precum şi prevenirea comiterii infracţiunilor”.

 

La rîndul său, Bîrliba Oleg – şef, Secţia Securitate al IP a menţionat că „În viitor colaborarea noastră va fi la fel de eficientă iar modificările, care au fost sugerate în cadrul şedinţei vor fi introduse întru îmbunătăţirea procesului de conlucrare”.

 

La finele şedinţei, participanţii au apreciat conlucrarea dintre instituţii, şedinţa, avînd un impact pozitiv în concluzionarea aspectelor importante ale activităţii şi aprecierea realizărilor obţinute.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
 
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Totalizarea activităţiilor comune între Biroul de probaţiune Buiucani şi Inspectoratul de Poliţie

loading ...