RO
Totalizarea activităţiilor comune între Biroul de probaţiune Buiucani şi Inspectoratul de Poliţie

Totalizarea activităţiilor comune între Biroul de probaţiune Buiucani şi Inspectoratul de Poliţie

17 Martie 2016

 

Astăzi, la 17 martie, curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Buiucani s-au întrunit la o şedinţă de lucru cu reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie sect. Buiucani cu scopul de a identifica cele mai eficiente metode şi mijloace de cooperare în prevenirea săvîrşirii noilor infracţiuni de către subiecţii probaţiunii cu domiciliul în sectorul Buiucani.

 

În cadrul şedinţei au fost identificate metodele şi mijloacele de cooperare privind menţinerea, asigurarea, restabilirea securităţii publice şi diminuarea recidivei. Totodată au fost abordate şi exemplificate subiecte privind reintegrarea în societate a persoanelor în conflict cu legea, modalitatea de executare eficientă a pedepselor penale şi informarea reciprocă între BP Buiucani şi IP în scopul prevenirii infracţiunilor şi asigurarea înfăptuirii actului justiţiei. De asemenea, s-a menționat colaborarea dintre cele două instituţii va avea loc sub formă de schimb de informaţii, asistenţă reciprocă, îmbunătăţirea competenţelor angajaţilor poliţiei şi a consilierilor de probaţiune de a identifica, respecta şi răspunde la necesităţile şi drepturile persoanelor aflate în conflict cu legea penală aflate în evidenţa BP Buiucani.

 

Svetlana Pascalova – şef, Biroul de probaţiune Buiucani a comunicat că „Sarcina probaţiunii este evaluarea psihosocială, controlul persoanelor aflate în conflict cu legea penală şi resocializarea lor, precum şi consilierea subiecţilor probaţiunii în vederea rezolvării dificultăţilor personale care au dus la săvîrşirea infracţiunii, precum şi prevenirea comiterii infracţiunilor”.

 

La rîndul său, Bîrliba Oleg – şef, Secţia Securitate al IP a menţionat că „În viitor colaborarea noastră va fi la fel de eficientă iar modificările, care au fost sugerate în cadrul şedinţei vor fi introduse întru îmbunătăţirea procesului de conlucrare”.

 

La finele şedinţei, participanţii au apreciat conlucrarea dintre instituţii, şedinţa, avînd un impact pozitiv în concluzionarea aspectelor importante ale activităţii şi aprecierea realizărilor obţinute.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
 
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Totalizarea activităţiilor comune între Biroul de probaţiune Buiucani şi Inspectoratul de Poliţie

loading ...