RO
Toleranţă şi compasiune faţă de persoanele afectate de HIV/SIDA, narcomanie, tuberculoză, apărarea drepturilor şi intereselor acestora

Toleranţă şi compasiune faţă de persoanele afectate de HIV/SIDA, narcomanie, tuberculoză, apărarea drepturilor şi intereselor acestora

22 Mai 2015

 

La de 20 mai în incinta Oficiului Central al Asociației Obștești „Pentru Prezent şi Viitor” a fost organizată o şedinţă de lucru cu genericul  „Resocializarea persoanelor aflate în dificultate”. La care au participat colaboratorii Biroului de probaţiune Buiucani: Svetlana Pascalova - şeful BP Buiucani, cît și Angela Ciobanu, Tatiana Moscali, Ecaterina Iovu- coordonatori de proiect al Asociaţiei Obşteşti „Pentru Prezent şi Viitor”.

Asociaţia Obştească „Pentru Prezent şi Viitor” este o organizație obştească neguvernamentală, apolitică, umanitară a cărei scop este: stoparea epidemiei SIDA prin dezvoltarea de programe educaţionale, informare şi promovare a serviciilor de asistenţă socială a persoanelor; îmbunătățirea calității vieții persoanelor din grupurile sociale în situații de dificultate sau risc , generatoare de marginalizare sau excluziune socială (copii orfani, persoane cu dezabilități, femei în situații de risc) .

Au fost discutate tipurile de servicii ce pot fi oferite beneficiarilor aflaţi în evidenţa probaţiunii. La care dna Ecaterina Iovu a comunicat că, Asociaţia Obştească „Pentru Prezent şi Viitor”  oferă servicii bazate pe intervenţii imediate şi durabile în situaţia celor bolnavi de TBC, infectaţi/afectaţi HIV/SIDA sau utilizatorilor de droguri injectabile şi prestează servicii de asistenţă materială, morală şi psihologică acestora.

Colaboratorii Asociației Obștești „Pentru Prezent şi Viitor” au fost informaţi despre persoanele aflate în evidenţa BP Buiucani, care sunt bolnavi de TBC , utilizatori de droguri şi necesită ajutorul acestei organizaţii. S-a propus, ca aceste persoane să participe la programele oferite de Asociaţia Obştească, în cadrul cărora se oferă servicii de asistenţă materială, morală şi psihologică  pentru persoanele infectate sau bolnave şi familiile acestora.

La finele şedinţei s-au stabilit relaţii de parteneriat între Biroul de Probaţiune Buiucani şi Asociaţia Obştească „Pentru Prezent şi Viitor” şi s-a propus o colaborare în scopul resocializării persoanelor aflate în evidenţa probaţiunii care sunt afectate de HIV/SIDA, narcomanie, tuberculoză.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Toleranţă şi compasiune faţă de persoanele afectate de HIV/SIDA, narcomanie, tuberculoză, apărarea drepturilor şi intereselor acestora

loading ...