RO
Susținerea și informarea subiecților probațiunii la încadrarea în cîmpul muncii

Susținerea și informarea subiecților probațiunii la încadrarea în cîmpul muncii

10 Februarie 2016

 

În scopul informării şi susţinerii subiecţilor probaţiunii aflaţi la evidenţă, la 10 februarie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Cimişlia în comun cu reprezentanţii Biroului Comun de Informaţii şi Servicii (BCIS) din cadrul Consiliului raional Cimişlia, au desfășurat masa rotundă cu genericul „Serviciile desconcentrate în sprijinirea şi încurajarea subiecților probațiunii”.
 
În cadrul întrunirii, 27 de subiecţi ai probaţiunii au fost informaţi privind prestarea serviciilor de către reprezentanţii Biroului Comun de Informaţii şi Servicii şi anume în domeniul angajării în cîmpul muncii, înscrierea la cursuri gratuite, acordarea ajutorului de şomaj, alocaţiilor de integrare sau reintegrare profesională, modul de încheiere a contractului individual de muncă şi actele necesare. Concomitent au primit informaţii relevante cu privire la înregistrarea bunurilor imobile, procedura de înregistrare a moştenirii, informaţii privind stabilirea pensiei pentru limită de vîrstă, stabilirea indemnizației pentru copii, servicii de asistență socială temporară.
 
La rîndul său, Iurie Răileanu – vice preşedintele Consiliului raional Cimişlia a subliniat importanţa activităţii BCIS în oferirea unor servicii şi informații pentru subiecții probațiunii.
 
Anastasia Sîrbu – şef al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cimişlia a relatat „Informarea si consilierea profesională constituie un ansamblu de servicii acordate subiecţilor probaţiunii in căutarea unui loc de muncă. În ultima perioadă se atestă o creştere a numărului subiecţilor probaţiunii care beneficiază de ofertele agenției, îndemnînd subiecții probațiunii, care sunt în căutare unui loc de muncă, să consulte ofertele agenţiei şi să participe la instruiri privind îndeplinirea CV-ului”.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Susținerea și informarea subiecților probațiunii la încadrarea în cîmpul muncii

loading ...