RO
Susținerea și informarea subiecților probațiunii la încadrarea în cîmpul muncii

Susținerea și informarea subiecților probațiunii la încadrarea în cîmpul muncii

10 Februarie 2016

 

În scopul informării şi susţinerii subiecţilor probaţiunii aflaţi la evidenţă, la 10 februarie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Cimişlia în comun cu reprezentanţii Biroului Comun de Informaţii şi Servicii (BCIS) din cadrul Consiliului raional Cimişlia, au desfășurat masa rotundă cu genericul „Serviciile desconcentrate în sprijinirea şi încurajarea subiecților probațiunii”.
 
În cadrul întrunirii, 27 de subiecţi ai probaţiunii au fost informaţi privind prestarea serviciilor de către reprezentanţii Biroului Comun de Informaţii şi Servicii şi anume în domeniul angajării în cîmpul muncii, înscrierea la cursuri gratuite, acordarea ajutorului de şomaj, alocaţiilor de integrare sau reintegrare profesională, modul de încheiere a contractului individual de muncă şi actele necesare. Concomitent au primit informaţii relevante cu privire la înregistrarea bunurilor imobile, procedura de înregistrare a moştenirii, informaţii privind stabilirea pensiei pentru limită de vîrstă, stabilirea indemnizației pentru copii, servicii de asistență socială temporară.
 
La rîndul său, Iurie Răileanu – vice preşedintele Consiliului raional Cimişlia a subliniat importanţa activităţii BCIS în oferirea unor servicii şi informații pentru subiecții probațiunii.
 
Anastasia Sîrbu – şef al Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă Cimişlia a relatat „Informarea si consilierea profesională constituie un ansamblu de servicii acordate subiecţilor probaţiunii in căutarea unui loc de muncă. În ultima perioadă se atestă o creştere a numărului subiecţilor probaţiunii care beneficiază de ofertele agenției, îndemnînd subiecții probațiunii, care sunt în căutare unui loc de muncă, să consulte ofertele agenţiei şi să participe la instruiri privind îndeplinirea CV-ului”.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Susținerea și informarea subiecților probațiunii la încadrarea în cîmpul muncii

loading ...