RO
Suportul partenerilor externi în dezvoltarea monitorizării electronice

Suportul partenerilor externi în dezvoltarea monitorizării electronice

21 Septembrie 2020
La 21 septembrie 2020, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții GIZ Moldova, a avut loc donarea a 25 de sisteme de monitorizare electronică a persoanelor care au această obligație. Aceste sisteme de monitorizare electronică pot fi utilizate pentru monitorizarea electronică a diferitor categorii de subiecți (arest la domiciliu, control judiciar, interdicția de a vizita anumite locuri), inclusiv și a autorilor actelor de violență în familie. Prin utilizarea mijloacelor de monitorizare electronică, este posibilă menținerea vieții cotidiene a subiectului monitorizării, astfel păstrând locul de muncă sau alte activități în care este angrenat.

Datorită creșterii numărului aplicării obligației monitorizării electronice aplicate de instanța de judecată, fluxul persoanelor care sunt monitorizate de către Direcția Monitorizare Electronică a INP este în creștere, ceea ce necesită mai multe echipamente de monitorizare.

Prin donația oferită de către GIZ Moldova, se asigură buna funcționalitate a procesului de monitorizare electronică, care este o alternativă eficientă în supravegherea anumitor categorii de persoane.
Colaborarea dintre INP și GIZ Moldova va fortifica implementarea politicii de colaborare în domeniul monitorizării electronice a persoanelor, generând astfel autodisciplina inițială, dar și diminuarea riscului de recidivă.

Proiectul „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova, este finanțat cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Suportul partenerilor externi în dezvoltarea monitorizării electronice

Suportul partenerilor externi în dezvoltarea monitorizării electronice

Suportul partenerilor externi în dezvoltarea monitorizării electronice

loading ...