RO
Suport în coordonarea reformei în domeniul justiției

Suport în coordonarea reformei în domeniul justiției

17 Mai 2013

 

La 16 mai 2013, în cadrul Oficiului central de probațiune s-a desfășurat întrunirea experților internaționali din Germania și Spania cu reprezentanții sistemului de probațiune, pentru stabilirea și fortificarea relațiilor de colaborare în vederea coordonării și monitorizării implementării Strategiei de Reformă a Sectorului Justiției, precum și în scopul derulării unui nou proiect „Suport în coordonarea reformei în domeniul justiției în Republica Moldova”. Proiectul este implementat în cadrul unei echipe formată din Altair Asesores (Spania) - organizația responsabilă de implementarea proiectului, IRZ - Deutsche Stiftung fur Internationale rechtliche Zusammenarbeit (Germania), Icon Institute Public Sector GmbH (Germania) și Institutul de Reforme Penale (Republica Moldova).

Proiectul dat are drept scop de a contribui la reformarea durabilă a sectorului justiției în Republica Moldova și de a crește eficiența justiției și a instituțiilor corespunzătoare acesteia, fapt ce va permite realizarea obiectivului general al Strategiei de Reformă a Sectorului Justiției axat pe edificarea unui sector al justiţiei accesibil, eficient, independent, transparent, profesionist şi responsabil faţă de societate și care să corespundă standardelor europene.
În cadrul întrevederii, Vladimir Popa, Șef al Oficiului central de probațiune, a prezentat aspecte ce țin de evoluția dezvoltării instituției probațiunii, direcțiile strategice și obiectivele propuse pentru implementarea și realizarea acțiunilor din Strategia de Reformă a Sectorului Justiției.
Obiectivele acestui proiect sunt fixate pe creșterea capacităților instituționale ale Secretariatului de coordonare și monitorizare a implementării Planului de Acțiuni a Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției și de a sprijini coordonarea Reformei printr-un mecanism de coordonare operațional și eficient.
Proiectul urmează a fi implementat în colaborare cu Ministerul Justiției din Moldova cu suportul financiar al Delegației Uniunii Europene în Moldova. 
 
 
 
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Suport în coordonarea reformei în domeniul justiției

loading ...