RO
Stagiu în serviciul public „Consolidarea Sistemului de Management al Resurselor Umane in serviciul public din ţările Parteneriatului Estic VARŞOVIA, POLONIA 17-28 OCTOMBRIE 2016

Stagiu în serviciul public „Consolidarea Sistemului de Management al Resurselor Umane in serviciul public din ţările Parteneriatului Estic VARŞOVIA, POLONIA 17-28 OCTOMBRIE 2016

08 Noiembrie 2016


În perioada 17-28 octombrie 2016, Şcoala Naţională de Administraţie Publică din Varşovia a organizat un  program de stagiere în domeniul managementului resurselor umane pentru funcţionarii publici din ţările Parteneriatului Estic.

Stagiul a fost realizat de către Şcoala Naţională de Administraţie Publică care a oferit reprezentanţilor administraţiei din 6 ţări ale Parteneriatului Estic: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina, proiectul de program, participanţi: "Stagii în serviciul public. Consolidarea managementului resurselor umane în serviciul public al Parteneriatului Estic ".

Scopul programului a fost de a familiariza participantii cu ţările din cadrul Parteneriatului estic, cu soluţii pentru politica de resurse umane aplicate în serviciul public din Polonia. Cele două săptămâni de stagiu au avut loc în administraţia publică din Polonia si anume: Direcţia Generală pentru Drumuri Naţionale şi Autostrăzi, Biroul Central de Statistică, Ministerul Educaţiei, Ministerul Finanţelor, Ministerul Justiţiei, Provincial Biroul Mazowiecki din Varşovia, Biroul de Comunicaţii Electronice, Oficiul Concurenţei şi protecţia consumatorilor şi căi ferate Oficiul de transport.

Din partea Republicii Moldova au participat Diana Panainte, consultant superior, Serviciul resurse umane, Ministerul Tineretului şi Sportului, Liliana Creţu, specialist superior, Direcţiei resurse umane, Inspectoratul Naţional de Probaţiune şi Nanu Renata, şef Serviciul resurse umane, Inspectroatul de Stat al Muncii.

Programul  de  stagiere  a  început  la data de 17  octombrie  2016,  la  Şcoala  Naţională  de Administraţie Publică din Varşovia unde au fost prezentate informaţii generale cu privire la  serviciul  public  şi  statutul  general  al  funcţionarilor  publici  din  Polonia  de  către funcţionari  publici  din  cadrul  Cancelariei  de  Stat  şi  Şcolii  Naţionale  de  Administraţie Publică.

Începînd cu 18 octombrie 2015 programul de stagiere a continuat în cadrul unor autorităţi publice  selectate de către organizatori.

Proiectul face parte din Parteneriatul Academiei de Administrare Publică de Est, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe şi finanţat prin programul de cooperare pentru dezvoltare polonez prin intermediul Ministerului Afacerilor Externe.

Programul Academiei de Administrare Publică a Parteneriatului Estic, pus în aplicare în 2011, a stabilit Şcoala Naţională de Administraţie Publică la iniţiativa Ministerului Afacerilor Externe. Scopul acestui program este de a consolida administraţai publica în ţările Parteneriatului estic, prin organizarea de module de formare specializată pentru functionarii publici din ţările partenere: Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina.

Urmare a experienţie acumulate stagiul dat a fost foarte eficient din motiv că au putut fi combinate partea teoretică cu cea practică într-o autoritate publică concretă.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Stagiu în serviciul public „Consolidarea Sistemului de Management al Resurselor Umane in serviciul public din ţările Parteneriatului Estic VARŞOVIA, POLONIA 17-28 OCTOMBRIE 2016

loading ...