RO
Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova

Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova

21 Noiembrie 2017

 În data de 21 noiembrie 2017 are loc cea de-a treia întâlnire a Grupului de lucru pentru revizuirea cadrului normativ, grup organizat în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană ”Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova” (EUTAP 4).

Grupul este constituit pentru o durată de 4 luni, cu participarea unor experți naționali si internaționali, și are ca misiune revizuirea întreg cadrului normativ specific domeniului probațiunii, în scopul îmbunătățirii practicii în acord cu standardele europene în materie și în scopul consolidării instituției probațiunii în cadrul sistemului judiciar din Republica Moldova. Precizăm că Sistemul de probațiune din Republica Moldova contribuie la siguranța publică prin supravegherea și reintegrarea socială a persoanelor condamnate menținute în libertate de către instanțele judecătorești.
În cea de-a treia reuniune a Grupului se dezbate și se finalizează proiectul de Regulament privind planificarea probațiunii sentențiale în comunitate, documentcare face referire la modul în care personalul de probațiune își îndeplinește atribuțiile specifice în procesul de punerea executare a măsurilor și sancțiunilor neprivative de libertate, asigurând totodată reintegrarea persoanei condamnate în comunitatea din care face parte.

Precizăm că proiectul cu privire la modificarea și completarea Hotărîrii Guvernului nr. 1643/2003 despre aprobarea Regulamentului cu privire la modul de executare a pedepsei penale sub formă de muncă neremunerată în folosul comunității, aprobat de Guvern în ședința din 07 noiembrie 2017, cuprinde și propunerile rezultate în cadrul întâlnirilor anterioare ale Grupului de lucru, propuneri la care au contribuit experți ai proiectului UE și personal din cadrul serviciului de probațiune.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova

loading ...