RO
Sporirea calității și eficienței probațiunii în Republica Moldova

Sporirea calității și eficienței probațiunii în Republica Moldova

02 Martie 2017

 

În perioada de 27 februarie - 1 martie 2017 de către Inspectoratul Național de Probațiune cu suportul Misiunii Norvegiene… în Moldova – NORLAM, a fost organizat atelierul de lucru cu genericul „Sporirea calității și eficienței probațiunii în Republica Moldova”.

În cadrul ședinței alături de colaboratorii Inspectoratului Național de Probațiune au luat parte experți din Direcția Națională de Probațiune din Romania, reprezentanți a organizațiilor naționale și internaționale: Procuratura Generală, Misiunea Norvegiană în Moldova NORLAM, UNICEF Protecția Copilului, Institutul de Reforme Penale, Terre des Hommes Moldova, Armata salvării, Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Reprezentanța Ambasadei Confederației Elvețiene, Reprezentanța Ambasadei Olandei, Fundația „Regina Pacis”, ș,a.
În cadrul atelierului au fost abordate următoarele subiecte:
1.     Categoriile de clienţi şi tipurile de activităţi realízate în probaţiune.
2.     Sporirea eficienţei şi calităţii serviciilor. Probleme în executarea pedepselor.
3.     Bugetul şi Resursele materiale (inclusiv infrastructura, echipamente, etc)
4.     Politicile în domeniul Probaţiunii (legislaţia; planul strategic; evaluarea externă a serviciilor, practicilor manageriale şi eficienţei cheltuielilor, calitatea procesului de luare a deciziilor și implicarea constituenţilor în procesul de luare a deciziilor)
Dl Vladimir Popa, director interimar al Inspectoratului Național de Probațiune a menționat că, în vederea sporii calității și eficienții serviciului de probațiune, soluțiile găsite la problemele identificate în cadrul acestei întruniri vor fi implementate începînd cu anul acesta.
La finele reuniunii au fost concluzionate și prezentate soluțiile la problemele identificate în cadrul atelierului de lucru care au fost prezentate donatorilor străini participanți.

Pentru o colaborare eficientă în viitor s-a luat decizia să se semneze un memorandum de înțelegere între Inspectoratul Național de Probațiune și Direcția Națională de Probațiune din Romania în timpul apropiat. 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Vizita de Studiu în România 05 – 07 septembrie 2023
08 Septembrie 2023
Inspectoratul Național de Probațiune a luat act de analiza efectuată de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă (AGER) asupra procedurilor de achiziție a sistemului de monitorizare electronică.
06 Septembrie 2023
Realizările Inspectoratului Național de Probațiune pentru semestrul I anul 2023.
04 August 2023
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
10% din accidentele rutiere din acest an au fost comise de şoferii care nu dețin permis de conducere sau au documentul anulat
04 Septembrie 2023
noi in facebook

Sporirea calității și eficienței probațiunii în Republica Moldova

loading ...