RO
Sporirea calității și eficienței probațiunii în Republica Moldova

Sporirea calității și eficienței probațiunii în Republica Moldova

02 Martie 2017

 

În perioada de 27 februarie - 1 martie 2017 de către Inspectoratul Național de Probațiune cu suportul Misiunii Norvegiene… în Moldova – NORLAM, a fost organizat atelierul de lucru cu genericul „Sporirea calității și eficienței probațiunii în Republica Moldova”.

În cadrul ședinței alături de colaboratorii Inspectoratului Național de Probațiune au luat parte experți din Direcția Națională de Probațiune din Romania, reprezentanți a organizațiilor naționale și internaționale: Procuratura Generală, Misiunea Norvegiană în Moldova NORLAM, UNICEF Protecția Copilului, Institutul de Reforme Penale, Terre des Hommes Moldova, Armata salvării, Biroul de Cooperare al Elveției în Republica Moldova, Reprezentanța Ambasadei Confederației Elvețiene, Reprezentanța Ambasadei Olandei, Fundația „Regina Pacis”, ș,a.
În cadrul atelierului au fost abordate următoarele subiecte:
1.     Categoriile de clienţi şi tipurile de activităţi realízate în probaţiune.
2.     Sporirea eficienţei şi calităţii serviciilor. Probleme în executarea pedepselor.
3.     Bugetul şi Resursele materiale (inclusiv infrastructura, echipamente, etc)
4.     Politicile în domeniul Probaţiunii (legislaţia; planul strategic; evaluarea externă a serviciilor, practicilor manageriale şi eficienţei cheltuielilor, calitatea procesului de luare a deciziilor și implicarea constituenţilor în procesul de luare a deciziilor)
Dl Vladimir Popa, director interimar al Inspectoratului Național de Probațiune a menționat că, în vederea sporii calității și eficienții serviciului de probațiune, soluțiile găsite la problemele identificate în cadrul acestei întruniri vor fi implementate începînd cu anul acesta.
La finele reuniunii au fost concluzionate și prezentate soluțiile la problemele identificate în cadrul atelierului de lucru care au fost prezentate donatorilor străini participanți.

Pentru o colaborare eficientă în viitor s-a luat decizia să se semneze un memorandum de înțelegere între Inspectoratul Național de Probațiune și Direcția Națională de Probațiune din Romania în timpul apropiat. 

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Sporirea calității și eficienței probațiunii în Republica Moldova

loading ...