RO
Soluţionarea problemelor în privinţa minorilor rămași fără ocrotire părintească, or. Cimișlia

Soluţionarea problemelor în privinţa minorilor rămași fără ocrotire părintească, or. Cimișlia

30 Decembrie 2015

 

În scopul soluţionării problemelor în privinţa minorului rămas fără ocrotire părintească, BP Cimișlia a desfășurat ședință de lucru în comun cu reprezentanții Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecția Familiei (DASPF). În cadrul ședinței s-a optat pentru realizarea unui schimb de bune practici în vederea creării unui sistem funcţional pentru prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile.
Pe parcursul anul 2015 se atestă o creştere considerabilă a copiilor aflaţi în situaţie de risc şi rămaşi fără ocrotire părintească. Participanţii au pus în discuţie problemele şi necesităţile minorilor aflaţi la evidenţa BP Cimişlia şi măsurile întreprinse în vederea soluționării lor, dar și ajutorul care îl poate oferi DASPF Cimişlia subiecţilor probaţiunii.
Mihai Motroi – şef al Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei a relatat că „organizarea şi desfăşurarea şedinţelor de lucru este binevenită pentru soluţionarea problemelor cu care se confruntă minorii aflaţi la evidenţa şi pe parcurs să li se asigure un ajutor social”.
Participanții au stabilit unele obiective de colaborare, formele de protecţie a copiilor rămas fără ocrotire părintească, dezvoltarea capacităților şi activităților comune pentru anul 2016.
La şedinţă au luat parte consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Cimişlia, asistenţi sociali, reprezentanţii Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei şi reprezentanţii Protecţiei specială a copiilor aflaţi în dificultate.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Soluţionarea problemelor în privinţa minorilor rămași fără ocrotire părintească, or. Cimișlia

loading ...