RO
Şedinţe de lucru desfăşurate de consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Rîşcani Nord

Şedinţe de lucru desfăşurate de consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Rîşcani Nord

21 Iunie 2016

 

La 17 iunie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Rîşcani Nord s-au întrunit într-o şedinţă de lucru cu  reprezentantul Direcţiei Asistenţă Socială şi Protecţie a Familiei (DASPF) or. Rîşcani Nord - Octavian Salagor, cu scopul soluţionării necesităţilor şi problemelor individuale ale persoanelor care provin din familii social-vulnerabile aflate în evidenţa biroului, persoanelor care se liberează condiţionat de pedeapsă înainte de termen şi minorilor aflaţi în situaţii de risc care sunt  predispuşi de a recidiva.

 

În cadrul întrunirii, participanţii au stabilit obiectivele comune de lucru în privinţa reintegrării sociale a subiecţilor probaţiunii. Discuţiile s-a axat pe cazuri concrete, privind persoanele care au beneficiat de consiliere psiho-socială şi anume de ajutor material.

 

Octavian Salagor -  reprezentant din cadrul DASPF a subliniat că „relaţii de cooperare între instituţii este importante pentru a  oferi sprijinului necesar subiecţilor probaţiunii”.                                

 

 

De asemenea, la 20 iunie 2016, în încinta Procuraturii or. Rîşcani, a avut loc şedinţă comună de lucru între consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Rîşcani Nord şi reprezentanţii Procuraturii cu genericul  ,,Scopul şi importanţa întocmirii referatelor presentinţiale”.

 

În cadrul întrunirii, consilierii de probaţiune au informat reprezentanții Procuraturii despre rolul Biroului de probaţiune la întocmirea referatului presentinţial de evaluare psihosocială a personalităţii minorului aflat în conflict cu legea. Totodată, i-au adus la cunoştinţă despre informaţia care se include în referat, procesul de evaluare şi modul de întocmire.

 

Ca urmare, participanţii au susţinut, că referatul presentinţial de evaluare psihosocială este important pentru individualizarea pedepsei și impactul colaborării cu organele abilitate.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
 
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Şedinţe de lucru desfăşurate de consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Rîşcani Nord

loading ...