RO
Şedinţă desfăşurată de Biroul de Probaţiune Rîşcani mun. Chişinău cu ANOFM sec. Rîşcani

Şedinţă desfăşurată de Biroul de Probaţiune Rîşcani mun. Chişinău cu ANOFM sec. Rîşcani

12 Octombrie 2016

 

Biroul de probaţiune Rîşcani  în colaborare cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă sec. Rîşcani mun. Chişinău la data de 12 octombrie a desfăşurat o şedinţă comună la care au participat consilierii de probaţiune: Popa Ala, Suhuşina Olga  şi specialistul principal  AOFM Cojocaru Anastasia.

Scopul şedinţei a fost menţinerea relaţiilor de colaborare dintre biroul de probaţiune Rîşcani şi Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă sec. Rîşcani, contribuind astfel eficient la plasarea persoanelor aflate în conflict cu legea penală în cîmpul muncii, dar şi identificarea dificultăţilor întîmpinate de către aceştea în lucrul cu subiecţii probaţiunii.


În cadrul şedinţei au fost discutate următoarele subiecte: legislaţia şi serviciile în domeniul ocupării forţei de muncă, prognoza pieţei muncii şi barometrul profesiilor solicitate pentru anul 2016, cursuri de calificare, recalificare şi perfecţionare profesională pentru persoanele care se află în conflict cu legea.

Totodată au fost abordate probleme concrete cu care s-au confruntat subiecţii probaţiunii şi anume: refuzul de a fi încadraţi în cîmpul muncii persoanele eliberate din penitenciar din motiv că au antecedente penale şi nu toţi agenţii economici sunt predispuşi de a  angaja în cadrul  organizaţiilor sale astfel de subiecţi.


Menţionăm că, pe parcursul anului 2016 două condamnate ce se află la evidenţa biroului de probaţiune au primit specialitatea de cusător la cursurile organizate de Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă sec. Rîşcani mun. Chişinău, după care au fost angajate la serviciu în cadrul Întreprinderei cu Capital Străin „ICS Steaua Reds SA” cu un salariu 5000 lei, aceasta ne demonstrează un adevărat succes al colaborării bilaterale.

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Vizita reprezentaților fundației Te Doy
26 Octombrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Şedinţă desfăşurată de Biroul de Probaţiune Rîşcani mun. Chişinău cu ANOFM sec. Rîşcani

loading ...