RO
Şedinţă de lucru privind antrenarea subiecţilor probaţiunii la lucrări publice

Şedinţă de lucru privind antrenarea subiecţilor probaţiunii la lucrări publice

01 Aprilie 2016

 

Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Basarabeasca în colaborare cu reprezentantul AOFM Basarabeasca, la 31 martie 2016, au desfăşurat o şedinţă de lucru comună cu participarea a 9 subiecţi ai probaţiunii în vederea antrenării acestora la lucrări publice.


Şedinţa a fost utilă datorită faptului că 2 subiecţi ai probaţiunii au încheiat un contract de muncă privind antrenarea la lucrări publice pe un termen de 3 luni începînd cu 1 aprilie 2016, o persoană a fost direcţionată spre angajator pentru a ocupa funcţia de lăcătuş auto şi o persoană urmează să-şi schimbe viza de reşedinţă pentru a fi antrenat ulterior la lucrări publice.


Tamara Buciaţchi – şef al BP Basarabeasca a adus la cunoştinţa celor prezenţi date statistice privind subiecţii probaţiunii - şomeri aflaţi în evidenţa biroului şi a AOFM, a subliniat despre metodele de aplicare a interviului motivaţional cu scopul reintegrării lor în societate şi reducerea recidivei.


Snejana Voloşciuc – şef interimar al AOFM a menţionat că „Odată cu venirea primăverii, APL a organizat lucrări publice de ecologizare, înverzire şi amenajare a teritoriului, antrenînd în acest scop persoane, care sînt în căutarea unui loc de muncă”.


Totodată, Ina Voicu - specialist principal al AOFM Basarabeasca a menţionat că lucrările publice includ lucrări de întreţinere a infrastructurii, de înverzire şi amenajare a localităţii. Stimularea antrenării şomerilor la lucrările publice se realizează prin achitarea a 1000 lei din contul APL şi 1383,30 lei din contul AOFM.


Această acţiune a fost realizată ca urmare a încheierii Acordului de colaborare la 29.02.2016 între Biroul de probaţiune Basarabeasca şi AOFM Basarabeasca.

Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Şedinţă de lucru privind antrenarea subiecţilor probaţiunii la lucrări publice

loading ...