RO
Şedinţa de lucru între Biroul de probaţiune Şoldăneşti şi Agenţia Teritorială pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Şedinţa de lucru între Biroul de probaţiune Şoldăneşti şi Agenţia Teritorială pentru Ocuparea Forţei de Muncă

23 Februarie 2016

 

Consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Şoldăneşti s-au întrunit la 22 februarie 2016, în şedinţa de lucru cu reprezentanţii Agenţiei Teritoriale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ATOFM) Şoldăneşti cu scop de identifica soluţiile comune mai eficiente pentru reintegrarea în societate a subiecţilor probaţiunii.

În cadrul întrevederii, subiectele abordate s-a axat pe problemele ce apar în procesul de asistenţă şi consiliere a persoanelor aflate în conflict cu legea, dobîndirea unui statul de şomer, susţinerea şi angajarea în cîmpul muncii, urmărirea unor cursuri de formare profesională, acordarea ajutorului de şomaj.

Elena Zgurean – şef al ATOFM Şoldăneşti a subliniat că „.odată cu îndreptarea beneficiarilor la agenţie pentru înregistrarea statutului de şomer, este necesar de a-i  informa despre condiţiile de bază şi documentele necesare ce urmează ar fi prezentate”.
La rîndul său, Galina Prodan – şef al BP Şoldăneşti a relatat că „ în baza relaţiilor de colaborare, stabilite anterior, unor subiecţi ai probaţiunii li s-a acordat statut de şomer, au urmat cursuri de instruire profesională, au beneficiat şi de alte servicii, pe cînd altora, în deseobi celor liberaţi din locurile de detenţie înainte de termen, dintr-un motiv sau altul, nu li s-a acordat sprijinul necesar”.

Menţionăm că, colaborare consilierilor de probaţiune cu ATOFM are drept scop în susţinerea şi informarea subiecţilor de probaţiune despre angajarea în cîmpul muncii, identificarea individuală a unui post de lucru, încrederii în sine şi prevenirea şomajului în rîndul subiecţilor probaţiunii.
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
 

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Şedinţa de lucru între Biroul de probaţiune Şoldăneşti şi Agenţia Teritorială pentru Ocuparea Forţei de Muncă

loading ...