RO
Şedinţă de lucru în cadrul Biroului de probaţiune Cimişlia cu Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei r-lui Cimişlia

Şedinţă de lucru în cadrul Biroului de probaţiune Cimişlia cu Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei r-lui Cimişlia

18 Octombrie 2016

 

La data de 18 octombrie 2016, în sediul DASPF Cimişlia s-a desfăşurat o şedinţă de lucru cu genericul „Colaborarea Biroului de probaţiune Cimişlia cu Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei r-lui Cimişlia. Probleme şi soluţii identificate”. La această şedinţă au participat consilierii de probaţiune şi 23 de asistenţi sociali comunitari din raionul Cimişlia. Scopul şedinţei a fost  realizarea schimbului de experienţă şi identificarea oportunităţilor de colaborare între instituţii.Monitorizarea subiecţilor probaţiunii ale căror familii au statut de familie social vulnerabilă  precum şi  implicarea specialiştilor necesari în vederea prevenirii recidivei.

Participanţii au fost informaţi despre activitatea organelor de probaţiune, importanţa colaborării între aceste instituţii în vederea resocializării şi reintegrării subiecţilor probaţiunii.
În cadrul şedinţei s-a optat pentru realizarea unui schimb de bune practici în vederea creării unui sistem funcţional pentru prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile. S-a discutat despre problemele şi necesităţile minorilor aflaţi în evidenţa Biroului de probaţiune Cimişlia.

Concomitent s-a discutat Legea nr. 297 din 24.02.1999 cu privire la adaptarea socială a personalor eliberate din locurile de detenţie, acordarea asistenţei gratuite de stat perosnelor eliberate din locurile de detenţie şi susţinerea lor în procesul de adaptare socilă.
Discuţiile s-au axat pe importanţa schimbului de informaţii între instituţii pentru identificarea şi soluţionarea problemelor subiecţilor probaţiunii aflaţi în evidenţă.

În final s-a discutat despre efectuarea la necesitate a vizitelor în teritoriu a asistenţilor sociali în comun cu consilierii de probaţiune, ceea ce va spori şansele de soluţionare a dificultăţilor cu care se confruntă condamnaţii şi familiile acestora.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Campania de caritate „Doar din Suflet"
16 Aprilie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
Monitorizarea agresorilor familiali prin GPS
22 Martie 2021
noi in facebook

Şedinţă de lucru în cadrul Biroului de probaţiune Cimişlia cu Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei r-lui Cimişlia

loading ...