RO
Şedinţă de lucru în cadrul Biroului de probaţiune Cimişlia cu Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei r-lui Cimişlia

Şedinţă de lucru în cadrul Biroului de probaţiune Cimişlia cu Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei r-lui Cimişlia

18 Octombrie 2016

 

La data de 18 octombrie 2016, în sediul DASPF Cimişlia s-a desfăşurat o şedinţă de lucru cu genericul „Colaborarea Biroului de probaţiune Cimişlia cu Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei r-lui Cimişlia. Probleme şi soluţii identificate”. La această şedinţă au participat consilierii de probaţiune şi 23 de asistenţi sociali comunitari din raionul Cimişlia. Scopul şedinţei a fost  realizarea schimbului de experienţă şi identificarea oportunităţilor de colaborare între instituţii.Monitorizarea subiecţilor probaţiunii ale căror familii au statut de familie social vulnerabilă  precum şi  implicarea specialiştilor necesari în vederea prevenirii recidivei.

Participanţii au fost informaţi despre activitatea organelor de probaţiune, importanţa colaborării între aceste instituţii în vederea resocializării şi reintegrării subiecţilor probaţiunii.
În cadrul şedinţei s-a optat pentru realizarea unui schimb de bune practici în vederea creării unui sistem funcţional pentru prevenirea şi combaterea delicvenţei juvenile. S-a discutat despre problemele şi necesităţile minorilor aflaţi în evidenţa Biroului de probaţiune Cimişlia.

Concomitent s-a discutat Legea nr. 297 din 24.02.1999 cu privire la adaptarea socială a personalor eliberate din locurile de detenţie, acordarea asistenţei gratuite de stat perosnelor eliberate din locurile de detenţie şi susţinerea lor în procesul de adaptare socilă.
Discuţiile s-au axat pe importanţa schimbului de informaţii între instituţii pentru identificarea şi soluţionarea problemelor subiecţilor probaţiunii aflaţi în evidenţă.

În final s-a discutat despre efectuarea la necesitate a vizitelor în teritoriu a asistenţilor sociali în comun cu consilierii de probaţiune, ceea ce va spori şansele de soluţionare a dificultăţilor cu care se confruntă condamnaţii şi familiile acestora.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Şedinţă de lucru în cadrul Biroului de probaţiune Cimişlia cu Direcţia Asistenţă Socială şi Protecţia Familiei r-lui Cimişlia

loading ...