RO
Şedinţă de lucru cu genericul: „Executarea pedepsei penale sub formă de munca neremunerată în folosul comunităţii” la Biroul de Probaţiune Buiucani

Şedinţă de lucru cu genericul: „Executarea pedepsei penale sub formă de munca neremunerată în folosul comunităţii” la Biroul de Probaţiune Buiucani

22 Noiembrie 2016

 

În incinta Primăriei or. Vatra  mun. Chişinău la data de 22 noiembrie 2016, a avut loc Şedinţă de lucru cu tematica: Efectele pedepsei penale sub formă de munca neremunerată în folosul comunităţii. La eveniment au participat: Şeful adjunct al Biroului de probaţiune - Anatoli  Otean, reprezentantul Primăriei or. Vatra - Anatol  Fală, Directorul regiei comunale - Valeriu Ruschi şi reprezentantul postului de poliţie or. Vatra - Leahu Nicolae.

Scopul acestei întîlniri a fost identificarea bunelor practici dar şi a problemelor întimpinate în executarea pedepsei de muncă neremunerată în folosul comunităţii, conlucrarea între consilierul de probaţiune, reprezentantul administraţiei publice locale şi condamnatul care execută pedeapsa.

În cadrul şedinţiei au fost abordate următoarele subecte: actele normative care reglamentează executarea pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii, atribuţiile APL referitor la punerea în executare a muncii neremunerate în folosul comunităţii, organele abilitate cu dreptul de control asupra executării pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii, necesitatea instruirii condamnaţilor în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă pînă la începutul lucrului, acţiunile APL în cazul nerespectării de către condamnat a obligaţiunilor sale, corectitudinea complectării actelor privind executarea muncii neremunerate în folosul comunităţii de către responsabilii APL.

Anatolie Otean a solicitat ca condamnaţii/ contravenienţii ce execută munca neremunerată în folosul comunităţii sunt antrenaţi în majoritatea cazurilor la lucrări de salubrizare a teritoriului, dar alte lucrări conform listei, nu sunt susţinute de responsabili de muncă neremunerată, lucrări de construcţii şi reparaţii.

Reprezentantul directorul regiei comunale or. Vatra, Valeriu Ruschi amenţionat că „organizarea şedinţelor asemănătoare sunt binevenite, în mod special, pentru instituţiile bugetare, care de regulă sunt limitate în finanţare şi că este mulţumit că a fost găsită o soluţie comună de a economisi banii alocaţi prin implicarea persoanelor condamnate cu muncă neremunerată în folosul comunităţii”.

A fost propus ca condamnaţii / contravenienţii ce execută munca neremunerată în folosul comunităţii să fie antrenaţi la ajutorarea persoanelor în etate, invalizi şi altor categorii vulnerabile.

Din discuţii s-a constatat că este foarte inportant conlucrarea între consilierul de probaţiune, reprezentantul administraţiei publice locale şi condamnatul care execută pedeapsa scopul principal a pedepsei este reîntegrarea în comunitate a condamnatului, protejarea societăţii de criminalitate şi recidivă.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Şedinţă de lucru cu genericul: „Executarea pedepsei penale sub formă de munca neremunerată în folosul comunităţii” la Biroul de Probaţiune Buiucani

loading ...