RO
Şedinţa comună a Biroului de probaţiune Ungheni cu reprezentanţii Consiliului Raional Ungheni

Şedinţa comună a Biroului de probaţiune Ungheni cu reprezentanţii Consiliului Raional Ungheni

03 Iunie 2014


La 03 iunie 2014, în incinta Consiliului Raional Ungheni a fost desfăşurată şedinţă la care au participat consilierii Biroului de probaţiune Ungheni şi primarii din r-ul Ungheni. Genericul şedinţei „Munca neremunerată în folosul comunităţii, atribuţiile persoanelor cu funcţii de răspundere ale organizaţiilor la care condamnatul execută pedeapsa cu muncă neremunerată” (conform Hot Nr.1643 din 31.12.2003 despre aprobarea Regulamentului cu privire la modul de executare a pedepsei penale sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii).

 
În cadrul şedinţei s-au discutat subiecte legate de normele legale în domeniu, importanţa conlucrării cu administrația publică locală şi instituţiile aflate pe teritoriul raionului, în vederea aplicării şi executării pedepsei sub formă de muncă neremunerată în folosul comunităţii. A fost prezentată statistica beneficiarilor aflaţi în evidenţa Biroului de probațiune Ungheni.
 
Dna Irina Şişcanu, Şef al Biroului de probaţiune Ungheni a relatat că pe parcursul a 5 luni a anului 2014 la Biroul de probaţiune au parvenit spre executare 84 de dosare persoanelor condamnate la munca neremunerată în folosul comunităţii. Pe parcursul a 5 luni au fost executate 6658 ore de muncă neremunerată echivalente cu 55128 lei, bani economisiţi în bugetul Administraţiei Publice Locale (APL). În comparaţie cu anul 2012 condamnați la munca neremunerată au fost 31 de persoane, în anul 2013 - 96 de persoane, iar în 2014 - 84 de persoane. S-a constatat că numărul de pedepse cu munca neremunerată în folosul comunităţii este în creștere.
 
Primarii r-lui Ungheni au prezentat informaţii despre eficienţa conlucrării cu Biroul de probațiune, despre beneficiile şi avantajele financiare APL în urma lucrărilor prestate de persoanele sancționate/condamnate la pedeapsa penală sub formă de muncă neremunerată. Astfel, prin antrenarea condamnaților la lucrări publice în bugetul Primăriei s. Petreşti s-au economisit circa 16000 mii lei.

 

Munca neremunerată - YouTube

 

Date statistice - YouTube

 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Şedinţa comună a Biroului de probaţiune Ungheni cu reprezentanţii Consiliului Raional Ungheni

loading ...