RO
Schimb de experiență în domeniul justiției juvenile

Schimb de experiență în domeniul justiției juvenile

07 Mai 2015


Astăzi, 7 mai 2015, în incinta Oficiului central de probaţiune a avut loc o întrunire a șefului Oficiului central de probațiune - Vladimir Popa și Charlotte Broissand - atașat regional de cooperare pentru drepturile copilului, acreditată pentru România, Moldova si Bulgaria.
 
Scopul acestei întruniri a fost familiarizarea prealabilă cu legislația Republicii Moldova în domeniul justiției juvenile. Totodată, în cadrul discuțiilor au fost aduse exemple de bune practici a legislației Republicii Franceze ce țin de drepturile și responsabilitățile copiilor, fiind menționat faptul că Franța nu are o limită de vârstă pentru copiii pasibili de răspunderea penală, iar în cazul copiilor sub 10 ani nu se recomandă de a aplica sentințe privative de libertate, ci participarea în cadrul programelor probaționale de corecție comportamentală.
 
În cadrul întrunirii a fost luată decizia de a iniția un program de schimb de experiență între Franța, România, Bulgaria și Republica Moldova în domeniul perfecționării legislației pe segmentul justiției juvenile. Programul va fi finanțat de partea franceză. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Schimb de experiență în domeniul justiției juvenile

loading ...