RO
Schimb de experiență în domeniul justiției juvenile

Schimb de experiență în domeniul justiției juvenile

07 Mai 2015


Astăzi, 7 mai 2015, în incinta Oficiului central de probaţiune a avut loc o întrunire a șefului Oficiului central de probațiune - Vladimir Popa și Charlotte Broissand - atașat regional de cooperare pentru drepturile copilului, acreditată pentru România, Moldova si Bulgaria.
 
Scopul acestei întruniri a fost familiarizarea prealabilă cu legislația Republicii Moldova în domeniul justiției juvenile. Totodată, în cadrul discuțiilor au fost aduse exemple de bune practici a legislației Republicii Franceze ce țin de drepturile și responsabilitățile copiilor, fiind menționat faptul că Franța nu are o limită de vârstă pentru copiii pasibili de răspunderea penală, iar în cazul copiilor sub 10 ani nu se recomandă de a aplica sentințe privative de libertate, ci participarea în cadrul programelor probaționale de corecție comportamentală.
 
În cadrul întrunirii a fost luată decizia de a iniția un program de schimb de experiență între Franța, România, Bulgaria și Republica Moldova în domeniul perfecționării legislației pe segmentul justiției juvenile. Programul va fi finanțat de partea franceză. 
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Schimb de experiență în domeniul justiției juvenile

loading ...