RO
Schimb de bune practici și vizită de studiu a reprezentanților sistemului de probațiune în Norvegia

Schimb de bune practici și vizită de studiu a reprezentanților sistemului de probațiune în Norvegia

19 Octombrie 2015

 

În perioada 12 - 16 octombrie 2015, șapte colaboratori ai Oficiului central de probațiune și Birouri de probațiune din Republica Moldova, au participat în cadrul unei vizite de studiu în Norvegia. Vizita a fost organizată de către Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova (NORLAM) în cadrul proiectului ,,Sporirea calității și individualizării modului de executare a sancțiunilor comunitare”, iar perioada de implementare sunt anii 2015 – 2017.

Având în vedere că prin acest proiect, Oficiul central de probațiune a luat inițiativa de a introduce în activitatea de probațiune mai multe elemente inovative, au fost organizate vizite de lucru la Biroul de Probațiune din Oslo și Akershus, Penitenciarul Stifinneren – sector deschis, Centrul de monitorizare electronică din Horten. Ținînd cont că, proiectul urmărește să contribuie la reintegrarea cu succes a subiecților de probațiune în comunitate, grupul director și grupul de lucru a proiectului au făcut cunoștință cu activitatea consilierilor de probațiune din Norvegia, iar aspectele studiate au inclus: sentința comunitară, programele cognitive şi monitorizarea electronică a subiecților probațiunii.

Misiunea NORLAM și sistemul de probațiune din RM cooperează eficient începînd cu anul 2007, iar acest proiect inițiat înseamnă o avansare cu o treaptă superioară prin asigurarea unei continuități și consolidarea eforturilor în dezvoltarea și promovarea instituției probațiunii.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Schimb de bune practici și vizită de studiu a reprezentanților sistemului de probațiune în Norvegia

loading ...