RO
Schimb de bune practici și vizită de studiu a reprezentanților sistemului de probațiune în Norvegia

Schimb de bune practici și vizită de studiu a reprezentanților sistemului de probațiune în Norvegia

19 Octombrie 2015

 

În perioada 12 - 16 octombrie 2015, șapte colaboratori ai Oficiului central de probațiune și Birouri de probațiune din Republica Moldova, au participat în cadrul unei vizite de studiu în Norvegia. Vizita a fost organizată de către Misiunea Norvegiană de Experți pentru Promovarea Supremației Legii în Moldova (NORLAM) în cadrul proiectului ,,Sporirea calității și individualizării modului de executare a sancțiunilor comunitare”, iar perioada de implementare sunt anii 2015 – 2017.

Având în vedere că prin acest proiect, Oficiul central de probațiune a luat inițiativa de a introduce în activitatea de probațiune mai multe elemente inovative, au fost organizate vizite de lucru la Biroul de Probațiune din Oslo și Akershus, Penitenciarul Stifinneren – sector deschis, Centrul de monitorizare electronică din Horten. Ținînd cont că, proiectul urmărește să contribuie la reintegrarea cu succes a subiecților de probațiune în comunitate, grupul director și grupul de lucru a proiectului au făcut cunoștință cu activitatea consilierilor de probațiune din Norvegia, iar aspectele studiate au inclus: sentința comunitară, programele cognitive şi monitorizarea electronică a subiecților probațiunii.

Misiunea NORLAM și sistemul de probațiune din RM cooperează eficient începînd cu anul 2007, iar acest proiect inițiat înseamnă o avansare cu o treaptă superioară prin asigurarea unei continuități și consolidarea eforturilor în dezvoltarea și promovarea instituției probațiunii.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Schimb de bune practici și vizită de studiu a reprezentanților sistemului de probațiune în Norvegia

loading ...