RO
Rolul referatului presentinţial - şedinţă de lucru desfăşurată de către BP Buiucani

Rolul referatului presentinţial - şedinţă de lucru desfăşurată de către BP Buiucani

19 Iunie 2015

 

În scopul colaborării Biroului de probaţiune Buiucani, mun. Chişinău și organele abilitate la etapa probaţiunii presentinţiale, la 16 iunie 2015, consilierii de probaţiune au desfăşurat şedinţa de lucru cu genericul „Referatul presentinţial de evaluare”. La şedinţa au participat consilierii BP Buiucani, precum şi un reprezentant al Procuraturii sect. Buiucani, procurorul - Răileanu Dumitru.

În cadrul şedinţei, au fost abordate multiple subiecte privind structura referatului, modul de selectare a datelor privind personalitatea, scopului evaluării referatului pentru a oferi procurorului şi judecătorului o analiză a modului de funcţionare a compartimentului infracţional al persoanei pentru care s-a solicitat referatul de evaluare, a modului în care anumite condiţii sociale, psihologice, medicale se transformă în factori criminogeni şi a modului în care se poate acţiona asupra acestor factori pentru scăderea riscului de recidivă şi reintegrarea socială a inculpatului.

În cadrul discuţiilor s-a atras atenţia asupra termenului de întocmire a referatului, care se înaintează organului solicitant în termenul de 14 zile lucrătoare de la primirea solicitării, în cazul în care procesul de colectare a informaţiilor necesită timp, termenul să prelungeşte cu 5 zile lucrătoare.

La finele întrunirii Dumitru Răileanu, a subliniat importanţa referatului presentinţial care reprezintă un instrument consultativ şi de orientare în luarea deciziilor juridice şi a făcut cunoștinţă cu Recomandarea nr.25 din 29.12.2014 privind modul de întocmire a referatului presentinţial de evaluare a personalităţii.
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Rolul referatului presentinţial - şedinţă de lucru desfăşurată de către BP Buiucani

loading ...