RO
Rolul măsurilor educative în prevenirea comportamentului delincvent în rîndul minorilor

Rolul măsurilor educative în prevenirea comportamentului delincvent în rîndul minorilor

29 Ianuarie 2016

 

La 28 ianuarie 2016, consilierii Biroului de probaţiune Nisporeni a fost desfăşurată o oră informativă cu tematica „Prevenirea comportamentului delincvent în rîndul copiilor. Probaţiunea în privinţa minorilor” în incinta Liceului Teoretic „M. Eminescu” din or. Nisporeni pentru 24 elevi a clasei a IX-a. Această lecţie a avut drept scop informarea elevilor cu privire la factorii care favorizează dezvoltarea delincvenţei juvenile şi măsurile de prevenire a comiterii faptelor antisociale. Totodată, copiii au fost informaţi asupra celor mai frecvente fapte de natură contravenţională şi penală întâlnite în şcoală şi modul în care elevii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere contravenţional şi penal, chiar dacă sunt minori.
 
Eudochia Munteanu, consilier din cadrul BP Nisporeni a relatat – „activitatea desfăşurată a fost un prilej binevenit de informare a elevilor privind activitatea probaţiunii. Este foarte important ca copiii să fie informaţi cu privire la prevederile legale în ceea ce ţine de răspunderea penală deoarece aşa se previne apariţia unor fapte pedepsite de lege. Suntem deschişi oricând spre astfel de colaborări deoarece sunt sigură că informaţiile primite în decursul acestor lecţii vor fi diseminate de cei mici în familie şi comunitate, iar aceasta se va reliefa într-un mediu social sănătos”.
 
Menţionăm că prin organizarea şi desfăşurarea acțiunilor informative în rândul elevilor, consilierii de probaţiune îşi propun reducerea violenţei şcolare, comportamentelor antisociale, dezvoltarea dialogului cu aceştia în vederea identificării problemelor cu care se confruntă şi identificarea unor soluţii pentru eliminarea pe cât posibil a acestora.  
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mesaj de felicitare cu prilejul sărbătorii profesionale „Ziua juristului”
19 Octombrie 2023
Memorandum de cooperare între Inspectoratul Național de Probațiune și Agenția Națională pentru Prevenirea Criminalității, Executarea Pedepselor Neprivative de Libertate și Probațiune din Georgia.
16 Octombrie 2023
Alla Sorocean a fost numită în funcția de directoare adjunctă interimară a Inspectoratului Național de Probațiune
03 Octombrie 2023
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Numărul sancționaților cu muncă neremunerată în folosul comunității este în creștere
07 Septembrie 2023
În prima jumătate a acestui an, numărul condamnaţilor la muncă neremunerată în folosul comunităţii a crescut
06 Septembrie 2023
10% din accidentele rutiere din acest an au fost comise de şoferii care nu dețin permis de conducere sau au documentul anulat
04 Septembrie 2023
noi in facebook

Rolul măsurilor educative în prevenirea comportamentului delincvent în rîndul minorilor

loading ...