RO
Reuniunea multilaterală \"Reintegrarea socială a infractorilor minori - sancţiuni sau măsuri\" în Strasbourg, Franța

Reuniunea multilaterală \"Reintegrarea socială a infractorilor minori - sancţiuni sau măsuri\" în Strasbourg, Franța

01 Noiembrie 2013
 
În perioada 28 - 31 octombrie 2013, Șeful Oficiului central de probațiune, Vladimir Popa, a participat la Reuniunea multilaterală cu genericul "Reintegrarea socială a infractorilor minori - sancţiuni sau măsuri” la Strasbourg, Franța. Reuniunea a fost organizată în cadrul activităților multilaterale de cooperare ale Consiliului Europei în domeniul penitenciar pentru participanții din statele membre în procesul de dezvoltare a politicilor pentru îmbunătățirea reintegrării sociale a infractorilor minori care sunt obiectul unor sancţiuni sau măsuri.
 
Scopul reuniunii multilaterale a fost de întruni reprezentanți ai instituțiilor penitenciare și serviciilor de probațiune din diferite țări cu experiențe diferite, de a împărtăși bunele practici și de a identifica modalități de introducere a unor noi abordări în sistemele lor, în conformitate cu standardele Consiliul Europei. Discuţiile celor prezenţi s-au axat pe următoarele principii şi standarde:  infractorii minori trebuie să fie deţinuti în penitenciare separate, special construite şi amenajate după rigorile europene; minorii aflaţi în detenţie trebuie să aibă parte de un tratament mai special, fiind mai mult instruiţi şi reeducaţi în scopul menţinerii unui mod de viaţă normal după eliberare;  penitenciarele şi birorile de probaţiune ar trebui să coopereze strîns pentru a facilita tranziţia de succes de la închisoare la viaţa în societate a deţinuţilor; și în cele din urmă, lipsa de resurse nu este o scuză pentru încălcări ale drepturilor omului şi a minorilor în mod special.
 
Din partea Republicii Moldova prezentarea cu tematica “Justiția juvenilă: Aspecte referitoare la reintegrarea copilului” a fost făcută de Vladimir Popa, referindu-se la sistemul de justiție juvenilă ce rămâne o prioritate pentru Republica Moldova, iar importanța sa se ​​datorează influenței pe care o are asupra copiilor (minori) ce încalcă legea.
 
Reuniunile multilaterale pe probleme penitenciare și probațiune organizate în ultimii ani de către Consiliul Europei, au devenit oportunități importante pentru schimbul de bune practici internaționale și experiențe privind punerea în aplicare a standardelor CoE.
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Reuniunea multilaterală \"Reintegrarea socială a infractorilor minori - sancţiuni sau măsuri\" în Strasbourg, Franța

loading ...