RO
Reuniunea europeană de custodie şi detenţie, în perioada 15 - 17 noiembrie 2016 la Londra, Marea Britanie

Reuniunea europeană de custodie şi detenţie, în perioada 15 - 17 noiembrie 2016 la Londra, Marea Britanie

18 Noiembrie 2016

 

La iniţiativa International Research Networks (IRN) în perioada 15 - 17 noiembrie 2016la Londra Marea Britanie, s-a desfăşurat reuniunea europeană de custodie şi detenţie.

Reuniunea europeană de custodie şi detenţie este un forum unic în care furnizorii de custodie şi factorii de decizie împreună cu experţi la nivel mondial au împărtăşit perspective dezvoltării serviciilor, precum şi cele mai bune practici şi inovaţii.

Peste 35 de moderatori şi-au împărtăşit experienţa şi provocările pe care le au în serviciile de probaţiune şi în instituţiile de detenţie, fiind organizate ateliere şi mese rotunde, cu demonstraţii tehnologice şi oportunităţi extinse de reţele.

Astfel, dl Reniţă Vitalie, şeful Direcţiei Juridice al Inspectoratului Naţional de Probaţiune din Republica Moldova, împreună cu dl Oancea Gabriel, şeful Serviciului de probaţiune din Bucureşti, România, au prezentat Studiului de caz Regional: Transformarea serviciului de probaţiune din România şi Republica Moldova.

În cadrul reuniunii, s-a constatat faptul că fiecare stat din Europa se confruntă cu provocări semnificative în ceea ce priveşte modernizarea instalaţiilor de custodie şi de detenţie din închisori şi centrele de detenţie de imigrare pentru a asigura facilităţi de sănătate mintală şi apartamente temporare de custodie, fiind pus accent deosebit pe reducerea recidivei, condamnarea alternativă la detenţie şi educaţia infractorului.

De asemenea, dl Nigel Newcomen, Ombudsman responsabil pe domeniile serviciilor penitenciare şi probaţiune din Marea Britanie, a vorbit despre experienţele de investigare a deceselor auto-provocate în custodie, precum şi despre cum autorităţile pot combate creşterea ratelor de suicid.

În concluzie, dl Nigel Newcomen a menţionat că închisorile din Anglia şi Ţara Galilor se confruntă cu provocări uriaşe, cel mai grav este creşterea inacceptabilă a numărului de decese auto-provocate, creştere ce coincide cu nivelul de austeritate, niveluri ridicate de problemele de sănătate mintală şi de o epidemie de droguri, cum ar fi NPS.

În acest context, au fost recomandate reprezentanţilor statelor participante, sporirea eficienţei măsurilor alternative la detenţie, fiind o soluţie capabilă să contracareze creşterea numărului de decese din instituţiile de detenţie.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Reuniunea europeană de custodie şi detenţie, în perioada 15 - 17 noiembrie 2016 la Londra, Marea Britanie

loading ...