RO
Reintegrarea socială a subiecţilor probaţiunii în colaborare cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă

Reintegrarea socială a subiecţilor probaţiunii în colaborare cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă

17 Martie 2015


La 17 martie 2015, a fost desfăşurată şedinţa de lucru comună a Biroului de probaţiune Cimişlia  cu reprezentanţii Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
 
În cadrul întrunirii s-a discutat despre problemele existente pe piaţa muncii, atribuţiile specialiştilor la organizarea în comun a activităţilor de mediere a muncii, cît şi încadrarea în cîmpul muncii a persoanelor aflate în evidenţa Biroului de probaţiune. Consilierii de probaţiune în comun cu AOFM au întreprins activităţi comune de informare asupra situaţiei pe piaţa muncii, plasare în câmpul muncii a beneficiarilor probaţiunii.
 
Pe parcursul anului 2014, au beneficiat de servicii prin intermediu AOFM 37 de condamnaţi aflaţi în evidenţa Biroului din care 6 – au beneficiat de alocaţii de integrare sau reintegrare profesională, 1 – a urmat cursuri de formare profesională, obținând specialitatea tehnica sanitară, 1 – a beneficiat de poliţa de asigurare medicală, 4 – au beneficiat de susţinere în angajare în cîmpul muncii, 25 – au beneficiat de servicii de informare şi consiliere.
 
Totodată Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă în anul 2015 va oferi suport  metodologic  Biroului de probaţiune Cimişlia la elaborarea Programelor locale de informare a persoanelor aflate în evidenţa Biroului, va pune la dispoziţia Biroului material informativ cu caracter legislativ şi promoţional din domeniul ocupării forţei de muncă, participarea la şedinţele de informare şi consiliere profesională pentru beneficiarii biroului, va acorda alte servicii prevăzute de legislaţia în domeniu.
 
La finele şedinţei a fost încheiat un Acord de colaborare între Biroului de probaţiune Cimişlia şi AOFM. Scopul acestui Acord presupune reintegrarea socială a subiecţilor de probaţiunii prin intermediul oferirii informaţiei cu privire la locurile de muncă disponibile şi angajarea acestora în câmpul muncii.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Reintegrarea socială a subiecţilor probaţiunii în colaborare cu Agenţia pentru Ocuparea Forţei de Muncă

loading ...