RO
Reintegrarea minorilor în conflict cu legea și alternativele la detenție

Reintegrarea minorilor în conflict cu legea și alternativele la detenție

11 Noiembrie 2019

  cooperare regională pentru drepturile copilului, România-Republica Moldova. De asemenea, la ședință au participat reprezentanții societăților civile din cadrul Fundației Regina Pacis și Asociația pentru Justiția Penal Participativă.

Scopul acestei ședințe a fost identificarea alternativelor măsurilor de detenție, schimbul de experiențe în procesul de reintegrare a minorilor la etapa presentențială, dar și la etapa postsentențială. Discuțiile s-au axat pe prezentarea modelului francez de reinserție a minorilor în conflict cu legea, modul de organizare și funcționare a Centrelor de reinserție, aplicabilitatea legislației franceze în acord cu prioritizarea drepturilor minorilor și acționarea în interesul minorilor. A fost prezentat modelul reintegrării minorilor în conflict cu legea în sistemul de probațiune din Republica Moldova, dar și în cadrul societăților civile și eficacitatea conlucrării Inspectoratului Național de Probațiune cu ONG-urile sus menționate.
La finele ședinței s-a optat pentru unificarea eforturilor comune, atât la nivel național cât și internațional, întru racordarea serviciilor oferite de către sistemul de probațiune din Republica Moldova la standardele europene, și anume preluarea bunelor practici de la sistemul francez de reinserție a minorilor. Fapt ce determină crearea Centrului de Consiliere și Reabilitare după modelul francez ca și alternativă la arestul preventiv aplicat minorilor.
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Reintegrarea minorilor în conflict cu legea și alternativele la detenție

loading ...