RO
Referatul de evaluare psihosocială şi importanţa acestuia - discutat la şedinţa de lucru a BP Străşeni

Referatul de evaluare psihosocială şi importanţa acestuia - discutat la şedinţa de lucru a BP Străşeni

30 Octombrie 2015

 

La 29 octombrie 2015, în incinta BP Străşeni a fost desfăşurată şedinţa de lucru cu genericul „Importanţa întocmirii referatelor presentenţiale”.
 
În cadrul întrunirii Galina Ganea, şef al BP Străşeni a menţionat participanţilor că ,,referatul presentenţial este instrumentul prin care serviciul probaţiune comunică cu organul de urmărire penală, procuratura şi instanţele de judecată”. Totodată a adus la cunoştinţă participanţilor informaţiile cuprinse în referat referitoare la persoana aflată în conflict cu legea, date privind fapta comisă şi o evaluare a gravităţii acesteia, precum şi a atitudinii infractorului faţă de infracţiune şi circumstanţele ei, date referitoare la riscul de recidivă şi că acest document are un rol de orientare pentru instanţa de judecată.
 
La rîndul său, Alexandru Casadjic, asistent judiciar Judecătoria raionului Străşeni a relatat că „informaţia conţinută în referatul are o însemnătate la stabilirea pedepsei şi că aceasta dă posibilitate de a cunoaşte mediul în care a crescut şi a fost educat minorul, climatul moral şi psihologic din familie, motivul săvârşirii infracţiunii, precum şi perspectivele de reintegrare pe viitor în societate şi recidiva”.
 
La finele şedinţei ofiţerii de urmărire penală au menţionat că „referatul este necesar de ai da importanţa majoră la stabilirea circumstanţelor săvârşirii infracţiunii pentru pronunţarea ulterioară de către instanţa de judecată a unei şedinţe obiective”.
 
La această activitate au fost prezenţi ofiţeri de urmărire penală din cadrul Secţiei Urmărire Penală al IP Străşeni şi asistent judiciar al Judecătoriei Străşeni.
 
 
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Conferința internațională anuală "Pedeapsa care promovează schimbările"
07 Octombrie 2021
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Terapie la MORGĂ!
22 Septembrie 2021
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
noi in facebook

Referatul de evaluare psihosocială şi importanţa acestuia - discutat la şedinţa de lucru a BP Străşeni

loading ...