RO
Referatul de evaluare psihosocială şi importanţa acestuia - discutat la şedinţa de lucru a BP Străşeni

Referatul de evaluare psihosocială şi importanţa acestuia - discutat la şedinţa de lucru a BP Străşeni

30 Octombrie 2015

 

La 29 octombrie 2015, în incinta BP Străşeni a fost desfăşurată şedinţa de lucru cu genericul „Importanţa întocmirii referatelor presentenţiale”.
 
În cadrul întrunirii Galina Ganea, şef al BP Străşeni a menţionat participanţilor că ,,referatul presentenţial este instrumentul prin care serviciul probaţiune comunică cu organul de urmărire penală, procuratura şi instanţele de judecată”. Totodată a adus la cunoştinţă participanţilor informaţiile cuprinse în referat referitoare la persoana aflată în conflict cu legea, date privind fapta comisă şi o evaluare a gravităţii acesteia, precum şi a atitudinii infractorului faţă de infracţiune şi circumstanţele ei, date referitoare la riscul de recidivă şi că acest document are un rol de orientare pentru instanţa de judecată.
 
La rîndul său, Alexandru Casadjic, asistent judiciar Judecătoria raionului Străşeni a relatat că „informaţia conţinută în referatul are o însemnătate la stabilirea pedepsei şi că aceasta dă posibilitate de a cunoaşte mediul în care a crescut şi a fost educat minorul, climatul moral şi psihologic din familie, motivul săvârşirii infracţiunii, precum şi perspectivele de reintegrare pe viitor în societate şi recidiva”.
 
La finele şedinţei ofiţerii de urmărire penală au menţionat că „referatul este necesar de ai da importanţa majoră la stabilirea circumstanţelor săvârşirii infracţiunii pentru pronunţarea ulterioară de către instanţa de judecată a unei şedinţe obiective”.
 
La această activitate au fost prezenţi ofiţeri de urmărire penală din cadrul Secţiei Urmărire Penală al IP Străşeni şi asistent judiciar al Judecătoriei Străşeni.
 
 
 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Referatul de evaluare psihosocială şi importanţa acestuia - discutat la şedinţa de lucru a BP Străşeni

loading ...