RO
Reducerea comportamentului violent în familie

Reducerea comportamentului violent în familie

09 Februarie 2016


Astăzi, 9 februarie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Drochia au desfăşurat şedinţa de lucru comună cu Centrul Asistenţă şi Consiliere pentru Agresorii Familiali, Judecătoria, Inspectoratul de Poliţie, Procuratura şi reprezentanţii Ambasadei Suedia, care a avut drept scop soluţionarea cazurilor persoanelor cu comportament agresiv în familie.

 

În cadrul discuţiilor, participanţii s-au axat pe importanţa schimbului de informaţii între instituţii privind reducerea gradului de violenţă în familie, identificarea problemelor şi necesităţilor persoanelor violente (agresori) şi aplicarea programelor pentru reducerea violenţei în familie. Totodată, consilierii de probaţiune au prezentat cazurile de succes a subiecţilor probaţiunii care au fost soluţionate în colaborare cu Centrul Asistenţă şi Consiliere pentru Agresorii Familiali.

 

La finele Şedinţei s-a precizat că pe viitor se va solicita obligatoriu pentru toţi agresorii familiali de a participa în cadrul unui program special de tratament sau de consiliere în vederea reducerii comportamentului violent.

 

La şedinţă au luat parte Ruslan Cumpătă - şef al Biroului de probaţiune Drochia, Lilia Postovan, Aliona Lenţa, Tatiana Zuza- consilieri de probaţiune, Simion Sîrbu – director Centrul  Asistenţă şi Consilere pentru Agresorii Familiali, Vitalie Zaporojan - Preşedintele Judecătoriei Drochia, Vitalie Josan – şef Secţie Securitate Publică al I.P.Drochia, Victoria Robu – procuror Procuratura Drochia şi  Henrik Huitfeld -  directorul secţiei cooperare a Ambasadei Suedia în Republica Moldova,  Daniela Vidaicu -  ofiţer de programe la Ambasada Suediei din Moldova,  Angelina Zaporojan -  director-executiv Centrul de Drept al Femeilor.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Reducerea comportamentului violent în familie

loading ...