RO
Reducerea comportamentului violent în familie

Reducerea comportamentului violent în familie

09 Februarie 2016


Astăzi, 9 februarie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Drochia au desfăşurat şedinţa de lucru comună cu Centrul Asistenţă şi Consiliere pentru Agresorii Familiali, Judecătoria, Inspectoratul de Poliţie, Procuratura şi reprezentanţii Ambasadei Suedia, care a avut drept scop soluţionarea cazurilor persoanelor cu comportament agresiv în familie.

 

În cadrul discuţiilor, participanţii s-au axat pe importanţa schimbului de informaţii între instituţii privind reducerea gradului de violenţă în familie, identificarea problemelor şi necesităţilor persoanelor violente (agresori) şi aplicarea programelor pentru reducerea violenţei în familie. Totodată, consilierii de probaţiune au prezentat cazurile de succes a subiecţilor probaţiunii care au fost soluţionate în colaborare cu Centrul Asistenţă şi Consiliere pentru Agresorii Familiali.

 

La finele Şedinţei s-a precizat că pe viitor se va solicita obligatoriu pentru toţi agresorii familiali de a participa în cadrul unui program special de tratament sau de consiliere în vederea reducerii comportamentului violent.

 

La şedinţă au luat parte Ruslan Cumpătă - şef al Biroului de probaţiune Drochia, Lilia Postovan, Aliona Lenţa, Tatiana Zuza- consilieri de probaţiune, Simion Sîrbu – director Centrul  Asistenţă şi Consilere pentru Agresorii Familiali, Vitalie Zaporojan - Preşedintele Judecătoriei Drochia, Vitalie Josan – şef Secţie Securitate Publică al I.P.Drochia, Victoria Robu – procuror Procuratura Drochia şi  Henrik Huitfeld -  directorul secţiei cooperare a Ambasadei Suedia în Republica Moldova,  Daniela Vidaicu -  ofiţer de programe la Ambasada Suediei din Moldova,  Angelina Zaporojan -  director-executiv Centrul de Drept al Femeilor.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Reducerea comportamentului violent în familie

loading ...