RO
Realizări şi noi priorităţi în colaborarea dintre Biroul de probaţiune Floreşti şi Direcţia de Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei

Realizări şi noi priorităţi în colaborarea dintre Biroul de probaţiune Floreşti şi Direcţia de Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei

29 Iulie 2016

 

Realizările şi noile priorităţi stabilite în Acordul de colaborare semnat întreBiroul de probaţiune Floreşti şi Direcţia de Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei, precum şi viitoarele acţiuni organizate au fost discutate în cadrul şedinţei desfăşurate la 28 iulie 2016. La şedinţă au luat parte Ludmila Grosul, şef al Biroului de probaţiune Floreşti, Tatiana Nagîrneac, consilierul de probaţiune  în lucru cu minorii, Ciobanu Maria, specialist din cadrul DASPF, Mariana Morgun, şef Serviciului Asistenţă Socială Comunitară, Cobzac Ludmila, specialist în problemele familiilor social-vulnerabile cu copii în situaţii de risc şi Cevaga Ina, juristul din cadrul CASCF.

 

Noul Acord de colaborare prevede îmbunătăţirea relaţiilor între instituţii în vederea resocializării şi reintegrării subiecţilor de probaţiune. Discuţiile au fost axate pe problemele şi posibilele soluţii pentru îmbunătăţirea serviciilor acordate de către ambele părţi şi anume îmbunătăţirea activităţii în lucrul pentru prevenirea şi intervenţia asupra fenomenului violenţei în familie.

 

Astfel, din luna septembrie a anului curent urmează să fie organizate deplasările consilierilor de probaţiune în comun cu reprezentanţii DASPF în fiecare sat al raionul Floreşti, pentru extinderea cunoştinţelor cetăţenilor cu privire la fenomenul violenţei. Totodată, s-a referit şi la posibilitatea, consilierului de probaţiune în lucru cu minorii, de a fi inclus ca membru în comisia pentru drepturile copilului.

 

Ciobanu Maria, specialist principal în cadrul DASPF a subliniat importanţa colaborării atît la nivel administrativ între servicii, cât şi necesitatea colaborării cu asistenţii sociali comunitari.

 

Ludmila Grosul, şef al Biroului de probaţiune Floreşti a menţionat că parteneriatul cu reprezentanţii DASPF va eficientiza procesul de reintegrare în societate a subiecţilor probaţiunii.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Realizări şi noi priorităţi în colaborarea dintre Biroul de probaţiune Floreşti şi Direcţia de Asistenţă Socială, Protecţie a Familiei

loading ...