RO
Reabilitarea persoanelor prinse la volan sub influenţa alcoolului

Reabilitarea persoanelor prinse la volan sub influenţa alcoolului

04 Septembrie 2015

 

Pe parcursul a două zile, 3 – 4 septembrie 2015, în incinta Oficiului central de probaţiune, reprezentanţi ai sistemului de probaţiune din RM şi Olanda s-au întrunit pentru a discuta despre posibilitatea implementării în Republica Moldova a programului de reabilitare ,,Drink&Drive”, program destinat persoanelor care au comis infracţiuni sub influenţa consumului de alcool.

Scopul acestei întîlniri este de a obţine o imagine clară dacă un program Drink&Drive este fezabil în Moldova şi modul în care elementele acestui program s-ar potrivi în activitatea periodică a partenerilor din domeniul justiţiei, de asemenea de a obţine date relevante cu privire la conducerea sub influenţa alcoolului (rata accidentelor, costurile, date cu privire la infracţiuni etc.), precum şi capacitatea partenerilor de a pune în aplicare un program D&D.

 Pentru o analiză amplă a subiectelor menţionate, în cadrul acestor sesiuni de discuţii au participat şi reprezentanţi ai Inspectoratului Naţional de Patrulare, Misiunea Norvegiană NORLAM, Consiliul Superior al Magistraturii, A.O. „Viaţa Nouă”, Procuratura şi Dispensarul Republican de Narcologie.

Vladimir Popa, Şef OCP a menţionat că „Programul reflectă nu doar nevoilor sistemului de probaţiune, ci şi a celor de ordin social pentru a preveni săvârşirea unor noi infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere prin creşterea gradului de siguranţă în trafic”.

 Programul Drink&Drive are ca scop instruirea beneficiarilor prin informare, dezvoltare a capacităţii de analiză şi prevedere, dezvoltarea gîndirii strategice şi a autocontrolului.

În rezultatul acestor sesiuni de discuţii, experţii din Olanda vor face o analiză a situaţiei actuale în Republica Moldova privind problema conducerii autovehiculelor sub influenţa alcoolului şi de a înainta propunerea de proiect spre finanţare către Ambasada Olandei.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Reabilitarea persoanelor prinse la volan sub influenţa alcoolului

loading ...