RO
Programul pentru reducerea abuzului de substanţe

Programul pentru reducerea abuzului de substanţe

01 Februarie 2017


În perioada 23-26 ianuarie 2017, cu suportul Misiunii Norvegiene în Moldova – NORLAM în incinta Institutului Naţional de Justiţiei, a avut lor formarea de formatori şi instruirea consilierilor de probaţiune în aplicarea Programului pentru reducerea abuzului de substanţe.
Programul de reducere a abuzului  de substanţe (PRAS) a fost elaborat în Norvegia, este un program individual de terapie cognitiv-comportamentală, ce contribuie la schimbare în procesul de reabilitare a persoanelor care fac abuz de substanţe.  PRAS constă dintr-o presesiune, trei sesiuni structurate şi una sau mai multe sesiuni adăugătoare.
Scopul programului este de a facilita procesul de schimbare, construind încrederea în capacitatea persoanei de a fi stăpân pe propria viaţă şi motivând-o să îşi schimbe obişnuinţa de a face abuz de substanţe.
La instruire au participat consilieri de probaţiune din cadrul Inspectoratului Naţional de Probaţiune şi reprezentanţi ai Departamentului Instituţiilor Penitenciare, unde au manifestat deosebit interes şi dorinţă de a adapta programul PRAS, la necesităţile subiecţilor din Republica Moldova.
La finele cursului de instruire domnul Vladimir POPA, director interimar al Inspectoratului Naţional de Probaţiune, a mulţumit experţilor de la NORLAM şi a înmînat participanţilor certificatele confirmative.

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Programul pentru reducerea abuzului de substanţe

loading ...