RO
Programul de intervenţie pentru reducerea comportamentelor infracţionale ale adolescenţilor aflaţi la risc

Programul de intervenţie pentru reducerea comportamentelor infracţionale ale adolescenţilor aflaţi la risc

15 Iunie 2016

 

În perioada 6 - 10 iunie 2016, Terre des hommes Moldova a desfășurat un nou curs de formare pentru consilierii de probaţiune întru aplicarea unui program de intervenție pentru reducerea comportamentelor infracționale la minori care sunt în vizorul probaţiunii.

 

Scopul acestui curs constă în pregătirea echipelor de formatori responsabili pentru implementarea şi dezvoltarea „Programului de intervenţie pentru reducerea comportamentelor infracţionale ale adolescenţilor aflaţi la risc” pe teritoriul Republicii Moldova.Programul este destinat copiilor de 14-18 ani care deja au săvârșit fapte penale.

 

Aplicarea programului are ca obiectiv schimbarea comportamentului acestor tineri și adoptarea de către ei a unui mod de viață pro-social, creşterea gradului de conştientizare asupra temelor şi subiectelor stipulate în Program în rândul participanţilor, dezvoltarea abilităţilor de desfăşurare a sesiunilor şi cursurilor de instruire în cadrul Programului, motivarea participanţilor în ceea ce priveşte implementarea Programului în localitatea sa.

 

La finele cursului, participanţilor le-au fost distribuit suport de curs cu privire la modul de desfăşurare a programului. Programul de intervenţie conţine circa 20 de teme şi urmează să fie pilotat de consilierii de probaţiune începând cu luna septembrie 2016.

 

Activitățile sunt realizate în cadrul proiectului „Cooperarea transfrontalieră pentru fortificarea prevenirii delicvenței/crimei juvenile în Moldova”, implementat de Terre des hommes-Moldova cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei. 

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Programul de intervenţie pentru reducerea comportamentelor infracţionale ale adolescenţilor aflaţi la risc

loading ...