RO
Program probaţional - prevenirea violenţei la minori

Program probaţional - prevenirea violenţei la minori

22 Martie 2016


 În perioada 22 martie – 15 aprilie, curent, are loc o serie de instruiri pentru consilierii de probaţiune, finanţate de proiectul Uniunii Europene „Sprijin acordat sistemelor de executare, probaţiune şi reabilitare în Moldova” EUTAP-4.


Scopul acestor instruiri îl reprezintă familiarizarea consilierilor de probaţiune cu programul probaţional în domeniul violenţei juvenile. Programul pune la dispoziţia consilierilor de probaţiune o serie de instrumente şi metode care vizează identificarea comportamentului violent, strategii de abordare a delincvenţilor cu comportamentul agresiv şi strategii de reducere a nivelului de agresivitate.


Conform agendei, seminarul va derula avîndu-i ca formatori pe Gabriel Oancea – şef al Serviciului de probaţiune, Bucureşti, România şi Stanislav Cebotari – lector superior, Institutul de Ştiinţe Penale şi Criminologie Aplicată.


Totodată, aceste instruiri au ca scop identificarea persoanelor-resursă din sistemul de probaţiune care să beneficieze într-o etapă ulterioară de instruire ca viitori formatori.


Prin sprijinul acordat în cadrul proiectului finanţat de UE, se doreşte alinierea sistemului de probaţiune din Moldova la practicile europene în reabilitarea infractorilor.


Instruirile sunt organizate în mun. Chişinău, Briceni şi Ceadâr-Lunga unde îi vor antrena pe toţi consilierii de probaţiune.


Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
 
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Program probaţional - prevenirea violenţei la minori

loading ...