RO
Program formare de formatori

Program formare de formatori

19 Februarie 2018
In perioada 19-23 februarie 2018, în cadrul proiectului finanțat de Uniunea Europeană– ”Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare din Moldova” (EUTAP4) se desfășoară prima parte a unui program de formare de formatori pentru 15 consilieri de probațiune în ablilități de bază, precum: construirea relației cu un client involuntar; modelarea pro-socială; rezolvarea de probleme;interviul motivațional.
Scopul cursului este de a-i susține pe consilierii de probațiune să devină formatori pentru viitorii colegi ce vor fi angajați în birourile de probațiune.
Ca suport pentru participanți, au fost elaborate: un manual de training ce cuprinde teorie și exerciții; fișe de lucru, formulare, prezentări PowerPoint.
În plus, ca un element de noutate, pe durata cursurilor, participanții vor avea ocazia să participe la elaborarea unor materiale video ce vor ilustra unele metode de lucru cu infractorii și vor arăta, astfel, în mod practic și aplicat, ce e bine si ce nu în felul in care consilierii lucrează cu subiecții din probațiune.
Acestea vor putea fi folosite ulterior de către Direcția de Resurse Umane din cadrul Inspectoratului National de Probațiune în acțiunile de instruire desfășurate de instituție.
Formatorii sunt experți în cadrul proiectului Uniunii Europene, din România și Spania, cu experiență deosebită în probațiune și în formarea consilierilor de probațiune.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Campania de caritate „Doar din Suflet"
16 Aprilie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
Monitorizarea agresorilor familiali prin GPS
22 Martie 2021
noi in facebook

Program formare de formatori

loading ...