RO
Prezentarea programului probațional „Drink and Drive” în or. Florești

Prezentarea programului probațional „Drink and Drive” în or. Florești

28 Decembrie 2018

La 26 decembrie 2018, în cadrul Centrului de reabilitare a persoanelor eliberate de pedeapsă penală din orașul Florești, Inspectoratul Naţional de Probaţiune, a organizat un eveniment ce a avut  drept scop prezentarea programului probațional Drink & Drive și elucidarea interacțiunii dintre instituțiile de drept.   

La eveniment au participat Secretarul General de Stat, dl Anatolie Munteanu, Directorul Inspectoratului Național de Probațiune, dl Andrei Iavorschi, reprezentanții INP și partenerii locali din r-ul Florești.

Programul a fost elaborat în 2016, în cadrul proiectului  „Drink & Drive Moldova – program specific de reabilitare a persoanelor condamnate pentru infracțiuni săvârșite pe fondul conducerii autovehiculelor sub influența băuturilor alcoolice”, implementat de Institutul de Reforme Penale în parteneriat cu Serviciile de Probaţiune din Moldova, România şi Olanda, sprijinit financiar de Ambasada Olandei la Bucureşti, în cadrul Programului MATRA.

Programul respectiv a fost implementat în scopul disciplinării șoferilor depistați în stare de ebrietate, fiind obligați de a frecventa cursurile programului contra plată ca în final persoanele vizate să conștientizeze  comportamentul vicios și să renunțe la consumul de alcool.

Obiectivul principal al programului este de a diminua riscul accidentelor rutiere, de a reduce rata de recidivă a conducerii mijlocului de transport sub influența alcoolului precum și creșterea siguranței în trafic.

linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Prezentarea programului probațional „Drink and Drive” în or. Florești

loading ...