RO
Prezentarea ghidului de bune practici privind activitatea de supraveghere în comunitate

Prezentarea ghidului de bune practici privind activitatea de supraveghere în comunitate

15 Martie 2018

 Reintegrarea socială și profesională după comiterea unei infracțiuni este cea mai dificilă intervenție instituțională și socială. Statul trebuie să realizeze o serie de măsuri, unele derulate în timpul detenției, altele în pregătirea eliberării și după eliberare. În toate cazurile, scopul final este să crească cât mai mult posibil șansele de reintegrare și să fie redusă recidiva.

În acest context, Proiectul finanțat de Uniunea Europeană „Sprijin acordat sistemelor de executare, probațiune și reabilitare în Moldova” (EUTAP4) a acordat un suport susținut și constant sistemului de probațiune, inclusiv prin mai multe ghiduri de lucru pentru dezvoltarea abilităților consilierilor de probațiune în lucrul cu persoanele aflate în supraveghere, atât adulți, cât și minori.

Astazi, 15 martie 2018, Proiectul UE a livrat tuturor birourilor de probațiune și aparatului central al Inspectoratului Național de Probațiune un număr de 200 de exemplare din Ghidul de bune practici privind activitatea de supraveghere în comunitate. Scopul acestui nou instrument de lucru pentru activitatea zilnică a consilierilor de probațiune este de a sprijini procesul de individualizare a planului de probațiune, precum și activitățile de supraveghere, control, asistare și consiliere, derulate în baza planului. Prin Ghid se oferă exemple, îndrumări și recomandări în vederea îmbunătățirii intervenției derulate pe parcursul executării sancțiunilor comunitare în cadrul sistemului de probațiune din Moldova.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Prezentarea ghidului de bune practici privind activitatea de supraveghere în comunitate

loading ...