RO
Prevenirea violenţei şi a comportamentului agresiv al minorilor în instituţiile de învăţămînt

Prevenirea violenţei şi a comportamentului agresiv al minorilor în instituţiile de învăţămînt

19 Februarie 2016

 

La 16 şi 18 februarie, 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Buiucani în comun cu reprezentantul Biroului Siguranţă Copii din cadrul IP au derulat activităţi de informare în Liceul Teoretic „Principesa Natalia Dadiani” şi Liceul Teoretic „Ion şi Doina Aldea Teodorovici” mun. Chişinău cu genericul „Prevenirea violenţei şi a comportamentului agresiv al minorilor în instituţiile de învăţămînt”. Tematica prezentată a fost axată pe prevenirea comportamentelor antisociale în rîndul elevilor şi informarea despre reducerea violenţei în şcoală, răspunderea penală a minorilor.
Alina Muşet – consilier din cadrul BP Buiucani a comunicat că „măsurile de prevenţie sunt: regulamentul şcolar; rolul important a profesorilor în prevenirea violenţei; informarea la ore de dirigenţie despre consecinţele violenţei; implicarea elevilor în prevenirea violenţei propriu-zisă: acţiuni de conştientizare de către elevi a efectelor negative ale violenţei organizate în şcoli, organizarea întîlnirilor cu reprezentanţii poliţiei, adunări cu părinţii, asistenţa familiilor cu probleme, elaborarea materialelor informative pe tema violenţei şi prevenirii acesteia, evaluări psihologice”.
La finele lecţiilor, elevii ambelor licee au fost informaţi despre centrul de zi „Divertis”, avînd ca scop identificarea soluţiilor alternative şi organizarea timpului liber a adolescenţilor cu vîrsta 12 – 18 ani prin diverse jocuri. Totodată, au fost distribuite pliante informative privind programul de lucru al centrului, desfăşurarea atelierelor şi adresa centrului.
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882

 

e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Prevenirea violenţei şi a comportamentului agresiv al minorilor în instituţiile de învăţămînt

loading ...