RO
Prevenirea și combaterea violenței în școli

Prevenirea și combaterea violenței în școli

03 Decembrie 2015

 

În scopul prevenirii violenței și creșterii gradului de conștientizare a cetățenilor, cu prilejul Ziua Internaționale a Drepturilor Omului a fost lansată Campania naţională 16 zile de acţiuni împotriva violenţei în baza de gen”, desfășurată în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie.
 
Cu această ocazie, la 2 decembrie curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu reprezentanții Inspectoratului de poliție Basarabeasca au desfășurat o lecţie informativă în LT „Constantin Stere” din s. Abaclia. Copiilor le-au fost aduse la cunoștință diferite subiecte, aceștia fiind informați despre fenomenul violenței în familie, efectele negative ale acestuia, mecanismele de aplicare a legislaţiei cu privire la prevenirea și combaterea violenţei în familie, căile de raportare a cazurilor de violență și referirea victimelor către autorităţile competente de soluţionarea acestor cazuri în vederea prevenirii victimizării și creării unui mediu de siguranță în societate.
 
La activitate au participat elevii claselor a VII-VIII-a, un reprezentant al Biroului Siguranța Copii ai IP Basarabeasca – Antonina Garaba și șef al Biroului de probaţiune Basarabeasca – Tamara Buciaţchi.
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Prevenirea și combaterea violenței în școli

loading ...