RO
Prevenirea şi combaterea violenţei în rândul minorilor

Prevenirea şi combaterea violenţei în rândul minorilor

05 Decembrie 2014

 

La 3 decembrie 2014,Tamara Buciaţchi - Şef al Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu Oxana Cazacu, director Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din or. Basarabeasca, au desfășurat o lecţie cu scop informativ în Liceul Teoretic „A.S. Pușkin” cu genericul Prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi în rândul minorilor” şi “Promovarea modului sănătos de viaţă la tineri”.

La această activitate au participat 42 de elevi ai claselor a VIII-a și XI-a, fiind informaţi de către Tamara Buciaţchi despre securitatea personală, violența între colegi și în familie, consecințele comportamentului agresiv, vârsta atragerii la răspunderea penală. Totodată s-a discutat despre tipurile de violenţă, instituţiile abilitate cu funcţii de prevenire şi combatere a violenţei, despre măsurile de protecţie aplicate victimei şi obligațiuni aplicate agresorului, precum și despre faptul că minorii sunt deseori afectaţi de problemele economice, sociale şi familiale, deseori fiind expuşi pericolului de a săvîrşi fapte nechibzuite, ca rezultat riscînd să fie pedepsiți la o vîrstă fragedă cu privaţiune de libertate.

Oxana Cazacu a relatat despre importanța unui mod sănătos de viaţă şi cultivarea unui comportament responsabil în rândurile adolescenţilor şi tinerilor. ,,Centrul de sănătate prietenos tinerilor (CSPT) este accesibil tinerilor, răspunde totalmente necesităţilor acestora, le respectă intimitatea şi confidenţialitatea, oferindu-le cele mai calitative servicii prin intermediul unui personal bine pregătit în principiile de acordare a unor astfel de servicii”.

Aceste acțiuni de prevenire prin intermediul organizării lecțiilor în instituțiile de învățămînt devine eficientă numai dacă se intervine la momentul oportun, oferindu-se adolescenților modele educaționale pozitive și realiste.

Totodată menționăm că, la 6 iunie 2014, a fost semnat acord de colaborare între Biroul de probațiune Basarabeasca şi Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din or. Basarabeasca. Stabilirea acestei colaborări constă în ameliorarea sănătății adolescenților, tinerilor şi formarea mediului sigur de dezvoltare a adolescenților și tinerilor. 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Prevenirea şi combaterea violenţei în rândul minorilor

loading ...