RO
Prevenirea şi combaterea violenţei în rândul minorilor

Prevenirea şi combaterea violenţei în rândul minorilor

05 Decembrie 2014

 

La 3 decembrie 2014,Tamara Buciaţchi - Şef al Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu Oxana Cazacu, director Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din or. Basarabeasca, au desfășurat o lecţie cu scop informativ în Liceul Teoretic „A.S. Pușkin” cu genericul Prevenirea şi combaterea violenţei în familie şi în rândul minorilor” şi “Promovarea modului sănătos de viaţă la tineri”.

La această activitate au participat 42 de elevi ai claselor a VIII-a și XI-a, fiind informaţi de către Tamara Buciaţchi despre securitatea personală, violența între colegi și în familie, consecințele comportamentului agresiv, vârsta atragerii la răspunderea penală. Totodată s-a discutat despre tipurile de violenţă, instituţiile abilitate cu funcţii de prevenire şi combatere a violenţei, despre măsurile de protecţie aplicate victimei şi obligațiuni aplicate agresorului, precum și despre faptul că minorii sunt deseori afectaţi de problemele economice, sociale şi familiale, deseori fiind expuşi pericolului de a săvîrşi fapte nechibzuite, ca rezultat riscînd să fie pedepsiți la o vîrstă fragedă cu privaţiune de libertate.

Oxana Cazacu a relatat despre importanța unui mod sănătos de viaţă şi cultivarea unui comportament responsabil în rândurile adolescenţilor şi tinerilor. ,,Centrul de sănătate prietenos tinerilor (CSPT) este accesibil tinerilor, răspunde totalmente necesităţilor acestora, le respectă intimitatea şi confidenţialitatea, oferindu-le cele mai calitative servicii prin intermediul unui personal bine pregătit în principiile de acordare a unor astfel de servicii”.

Aceste acțiuni de prevenire prin intermediul organizării lecțiilor în instituțiile de învățămînt devine eficientă numai dacă se intervine la momentul oportun, oferindu-se adolescenților modele educaționale pozitive și realiste.

Totodată menționăm că, la 6 iunie 2014, a fost semnat acord de colaborare între Biroul de probațiune Basarabeasca şi Centrul de Sănătate Prietenos Tinerilor din or. Basarabeasca. Stabilirea acestei colaborări constă în ameliorarea sănătății adolescenților, tinerilor şi formarea mediului sigur de dezvoltare a adolescenților și tinerilor. 

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Prevenirea şi combaterea violenţei în rândul minorilor

loading ...