RO
Prevenirea şi combaterea violenţei în instituțiile de învăţămînt din raionul Basarabeasca

Prevenirea şi combaterea violenţei în instituțiile de învăţămînt din raionul Basarabeasca

10 Decembrie 2015

 

La 9 decembrie curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu un reprezentant al Inspectoratului de poliţie Basarabeasca au desfăşurat o lecţie de prevenire şi combatere a violenţei în LT “A.Puşchin”, pentru 44 elevi ai claselor a X–XII-a. Scopul activităţii a fost unul de informare şi instruire a tinerei generaţii despre fenomenul violenţei, prevenirea şi combaterea acesteia.
 
În cadrul lecţiei consilierii de probaţiune au abordat subiecte privind efectele negative ale violenţei, mecanismele de aplicare a legislaţiei cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie, căile de raportare a cazurilor de violenţă şi referirea victimelor către autorităţile competente de soluţionare a acestor cazuri în vederea prevenirii victimizării şi creării unui mediu de siguranţă în societate.
 
Tamara Buciaţchi, Şef al BP Basarabeasca a subliniat că „..violenţa domestică reprezintă cel mai frecvent act de încălcare a drepturilor omului, iar fenomenele de violenţă derulate în diverse familii, la care asistă copii, sunt premisa comportării violente a copiilor în viitor”.
 
Potrivit reprezentantului IP Basarabeasca, Vladimir Neboga a menţionat că „..cauzele declanşării fenomenului de violenţă sunt scăderea nivelului de trai al unui număr mare de familii, creşterea şomajului, consumului de droguri şi de alcool, cît şi lipsa supravegherii elevilor de către părinţi”.
 
Potrivit a unui studiu UNICEF, fiecare al doilea copil din Moldova, cu vîrsta cuprinsă între 2 şi 14 ani au fost supuşi violenţei fizice, iar 2 din 3 copii au fost supuşi violenţei psihologice.
 
 
 
 Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
16 zile de activism împotriva violenței în bază de gen
27 Noiembrie 2020
Programul probațional primar obligatoriu (formare civică și vocațională)- un parcurs definit în cadrul sistemului național de probațiune.
25 Noiembrie 2020
Spune „NU violenței în familie”
25 Noiembrie 2020
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
„Ac de cojoc”, sau monitorizarea electronică a agresorului familial.
07 Mai 2020
Măsuri aspre pentru șoferii depistați în stare de ebrietate la volan
04 Iunie 2019
Muncă neremunerată în folosul comunității
04 Iunie 2019
noi in facebook

Prevenirea şi combaterea violenţei în instituțiile de învăţămînt din raionul Basarabeasca

loading ...