RO
Prevenirea şi combaterea violenţei în instituțiile de învăţămînt din raionul Basarabeasca

Prevenirea şi combaterea violenţei în instituțiile de învăţămînt din raionul Basarabeasca

10 Decembrie 2015

 

La 9 decembrie curent, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Basarabeasca în comun cu un reprezentant al Inspectoratului de poliţie Basarabeasca au desfăşurat o lecţie de prevenire şi combatere a violenţei în LT “A.Puşchin”, pentru 44 elevi ai claselor a X–XII-a. Scopul activităţii a fost unul de informare şi instruire a tinerei generaţii despre fenomenul violenţei, prevenirea şi combaterea acesteia.
 
În cadrul lecţiei consilierii de probaţiune au abordat subiecte privind efectele negative ale violenţei, mecanismele de aplicare a legislaţiei cu privire la prevenirea şi combaterea violenţei în familie, căile de raportare a cazurilor de violenţă şi referirea victimelor către autorităţile competente de soluţionare a acestor cazuri în vederea prevenirii victimizării şi creării unui mediu de siguranţă în societate.
 
Tamara Buciaţchi, Şef al BP Basarabeasca a subliniat că „..violenţa domestică reprezintă cel mai frecvent act de încălcare a drepturilor omului, iar fenomenele de violenţă derulate în diverse familii, la care asistă copii, sunt premisa comportării violente a copiilor în viitor”.
 
Potrivit reprezentantului IP Basarabeasca, Vladimir Neboga a menţionat că „..cauzele declanşării fenomenului de violenţă sunt scăderea nivelului de trai al unui număr mare de familii, creşterea şomajului, consumului de droguri şi de alcool, cît şi lipsa supravegherii elevilor de către părinţi”.
 
Potrivit a unui studiu UNICEF, fiecare al doilea copil din Moldova, cu vîrsta cuprinsă între 2 şi 14 ani au fost supuşi violenţei fizice, iar 2 din 3 copii au fost supuşi violenţei psihologice.
 
 
 
 Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
Telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Prevenirea şi combaterea violenţei în instituțiile de învăţămînt din raionul Basarabeasca

loading ...