RO
Prevenirea şi combaterea suicidului, abandonului şcolar şi de domiciliu în vizorul BP Criuleni

Prevenirea şi combaterea suicidului, abandonului şcolar şi de domiciliu în vizorul BP Criuleni

14 Septembrie 2015

 

Cu prilejul Zilei Mondiale a Prevenirii Suicidului, consilierii Biroului de probaţiune Criuleni în colaborare cu Biroul Siguranţa Copii al Inspectoratului de poliţie Criuleni, au desfăşurat în perioada 9 – 11 septembrie 2015, activităţi de informare în rândul minorilor în comun cu părinţii din Gimnaziile Răculeşti, Jevreni şi Liceul Teoretic Maşcăuţi.


Aceste activităţi au fost organizate pentru a informa şi conştientiza copii şi părinţii cu privire la posibilitatea de prevenire a actului suicidal, considerat în prezent cea mai mare problemă de sănătate publică. Consilierii le-au prezentat copiilor şi părinţii acestora care sunt factorii de risc: dragostea neîmpărtăşită, lipsa părinţilor, depresia etc. O mai bună cunoaştere şi conştientizare a fenomenului ar putea de asemenea contribui în mod pozitiv la tragerea unui semnal de alarmă cu privire la problema sinuciderii.


Totodată consilierii de probaţiune au informat despre activitatea Biroului de probaţiune, organizaţiile guvernamentale şi neguvernamentale la care pot apela şi au îndemnat părinţii să fie mai aproape de problemele şi nevoile copiilor, să fie receptivi şi să susţină în depăşirea dificultăţilor întâmpinate.


Ziua Mondială de Prevenire a Suicidului, declarată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) în anul 2003, este consemnată anual, la 10 septembrie.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Prevenirea şi combaterea suicidului, abandonului şcolar şi de domiciliu în vizorul BP Criuleni

loading ...