RO
Prevenirea şi ameliorarea violenţei – calea spre un viitor protejat

Prevenirea şi ameliorarea violenţei – calea spre un viitor protejat

25 Mai 2015

 

La 15 şi 19 mai 2015, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Ciocana au organizat două lecții educative cu elevii claselor a X-a a Liceului Teoretic „ P. Zadnipru” din mun. Chișinău.

Scopul acestei activităţi este de a oferi o imagine detaliată despre tipurile de violenţă asupra copiilor în şcoală. Oferirea unor sugestii explicative privind înţelegerea fenomenului adaptării/inadaptării şcolare, în vederea prevenirii şi combaterii eficiente a devierilor comportamentale ale elevilor.

Tinerii au fost informați despre tipurile violenței, modalitățile de acțiune și intervenție, fiind încurajați spre o discuție liberă. Momentele culminante au ținut de discutarea cazurilor concrete și fiecare a avut posibilitatea să învețe din experiența trăită de alții. Astfel de activități sunt extrem de benefice prin faptul că se depune efort la prevenirea cazurilor de violență și ajută tinerii să se dezvolte într-o civilizație unde fiecare se simte protejat.

Administraţia școlilor a fost foarte receptivă faţă de activitatea desfășurată  exprimându-și părerea despre utilitatea lor și  posibilitatea de a continua colaborarea  în efectuarea continuă a acestor lecții.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Prevenirea şi ameliorarea violenţei – calea spre un viitor protejat

loading ...