RO
Prevenirea delincvenţei juvenile – o prioritate a activităţii consilierilor de probaţiune

Prevenirea delincvenţei juvenile – o prioritate a activităţii consilierilor de probaţiune

17 Februarie 2015

 

La 13 februarie 2015, consilierii Biroului de probaţiune Bălţi, au desfăşurat o lecţie informativă în cadrul Şcolii profesionale Nr.1, mun. Bălţi cu genericul: „Eu nu voi fi subiect al probaţiunii”,avînd dreptscop informarea elevilor privind prevenirea delincvenţei juvenile şi victimizarea minorilor. Cu toate acestea, o atenţie deosebită a fost îndreptată spre informarea tinerilor atât cu privire la factorii favorizanţi cu rol determinant în geneza delincvenţei, cât şi cu privire la importanţa comportamentului preventiv.
 
La această lecţie au participat 26 de elevi ai anului I de studii, cu vârsta cuprinsă între 16 - 18 ani. Copii au fost informați despre scopul activității de probațiune, drepturile și obligațiile subiecților probațiunii, precum și despre minorii în cadrul probațiunii sentințiale și presentințiale și vîrsta pasibilă de răspundere penală.
 
Activitatea a presupus implicarea elevilor în discuţii pe marginea unor cazuri prezentate, formularea unor concluzii referitoare la alegerile pe care trebuie să le facă adolescenţii, precum şi identificarea unor soluţii pentru ieşirea din anumite situaţii cu care se confruntă această categorie de vârstă. 
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Prevenirea delincvenţei juvenile – o prioritate a activităţii consilierilor de probaţiune

loading ...