RO
Prevenirea delincvenței juvenile în rîndul elevilor

Prevenirea delincvenței juvenile în rîndul elevilor

21 Noiembrie 2014

 

La 19 noiembrie 2014, consilierii Biroului de probaţiune Nisporeni au desfăşurat o lecție de informare cu genericul „Riscurile şi consecinţele de a fi în conflict cu legea penală” pentru 26 elevi ai anului I de studii din cadrul Şcolii Profesionale din or. Nisporeni.

Organizarea acestei activităţi a avut un caracter educativ-preventiv, elevii participanţi fiind informaţi cu privire la influenţa mediului asupra lor, modalităţile de atragere a copiilor în activităţi delicvente, cauzele care favorizează creşterea numărului de delicte în rândul copiilor, prevenirii şi reducerea delincvenței juvenile, principalele cauze care stau la baza comiterii faptelor ce contravin legislaţiei în vigoare şi a urmărilor acestora. Consilierii de probaţiune le-au prezentat modalităţi de rezolvare a conflictelor interpersonale, precum şi persoanele la care trebuie să apeleze atunci când apare o asemenea situaţie.

La finele lecției consilierii au afirmat că elevii au fost comunicabili, deschişi, pozitivi. Copii au exprimat gândurile, sentimentele, dorinţele, intenţiile, experienţele trăite şi au aflat mai multe calităţi bune despre colegii săi.

Menționăm că, multitudinea activităților desfășurate în instituțiile de învățămînt de către consilierii de probațiune au drept scop prevenirea fenomenului delincvenței juvenile și a recidivei în rîndul minorilor, precum și creşterea gradului de informare a elevilor cu privire la consecinţele comportamentelor antisociale.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Prevenirea delincvenței juvenile în rîndul elevilor

loading ...