RO
Prevenirea comportamentului delincvent în rîndul minorilor

Prevenirea comportamentului delincvent în rîndul minorilor

04 Aprilie 2016

 

La 1 aprilie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Bălţi au derulat în cadrul  Liceului „George Coșbuc”, mun. Bălţi, o activitate cu caracter informativ cu genericul „Prevenirea comportamentului delicvent, aspecte de prevenire a violenţei. Cunoaşterea drepturilor şi responsabilităţilor în rîndul minorilor”, cu participarea a 94 de elevi, cu vîrsta cuprinsă între 14-16 ani. Lecţia a avut drept scop creşterea gradului de informare a minorilor cu privire la prevenirea delicvenţei juvenile şi promovarea unui mod de viaţă sănătos.


În cadrul orei informative au fost abordate subiecte despre activitatea serviciului de probaţiune în comunitate, cine sunt subiecţi ai probaţiunii, problemele frecvent întîlnite la minorii aflaţi în conflict cu legea penală, date statistice a minorilor aflaţi în conflict cu legea penală din mun. Bălţi, ce ar trebui să cunoşti pentru a nu ajunge subiect al probaţiunii, aspecte de prevenire a comportamentului violent în societate, precum şi despre combaterea şi prevenirea criminalităţii în rîndul minorilor, importanţa cunoaşterii drepturilor şi obligaţiilor ca cetăţean.   


La finele activităţii consilierii de probaţiune au subliniat “Dacă ai un mod de viaţă corect fără abateri şi comportament adecvat în societate, ai şanse mari să nu ajungi subiect al probaţiunii”.


Activităţile desfăşurate de consilierii de probaţiune au rol important în prevenirea comportamentului antisocial în rîndul tinerilor, prevenirea agresivității şi a violenţei în mediul şcolar şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
Monitorizarea victimelor reduce violența
09 August 2021
noi in facebook

Prevenirea comportamentului delincvent în rîndul minorilor

loading ...