RO
Prevenirea comportamentului delincvent în rîndul minorilor

Prevenirea comportamentului delincvent în rîndul minorilor

04 Aprilie 2016

 

La 1 aprilie 2016, consilierii din cadrul Biroului de probaţiune Bălţi au derulat în cadrul  Liceului „George Coșbuc”, mun. Bălţi, o activitate cu caracter informativ cu genericul „Prevenirea comportamentului delicvent, aspecte de prevenire a violenţei. Cunoaşterea drepturilor şi responsabilităţilor în rîndul minorilor”, cu participarea a 94 de elevi, cu vîrsta cuprinsă între 14-16 ani. Lecţia a avut drept scop creşterea gradului de informare a minorilor cu privire la prevenirea delicvenţei juvenile şi promovarea unui mod de viaţă sănătos.


În cadrul orei informative au fost abordate subiecte despre activitatea serviciului de probaţiune în comunitate, cine sunt subiecţi ai probaţiunii, problemele frecvent întîlnite la minorii aflaţi în conflict cu legea penală, date statistice a minorilor aflaţi în conflict cu legea penală din mun. Bălţi, ce ar trebui să cunoşti pentru a nu ajunge subiect al probaţiunii, aspecte de prevenire a comportamentului violent în societate, precum şi despre combaterea şi prevenirea criminalităţii în rîndul minorilor, importanţa cunoaşterii drepturilor şi obligaţiilor ca cetăţean.   


La finele activităţii consilierii de probaţiune au subliniat “Dacă ai un mod de viaţă corect fără abateri şi comportament adecvat în societate, ai şanse mari să nu ajungi subiect al probaţiunii”.


Activităţile desfăşurate de consilierii de probaţiune au rol important în prevenirea comportamentului antisocial în rîndul tinerilor, prevenirea agresivității şi a violenţei în mediul şcolar şi în zonele adiacente unităţilor de învăţământ.

 
 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Prevenirea comportamentului delincvent în rîndul minorilor

loading ...