RO
Pregătirea pentru liberare a persoanelor aflate în detenția Penitenciarului nr.4 - Cricova

Pregătirea pentru liberare a persoanelor aflate în detenția Penitenciarului nr.4 - Cricova

08 Mai 2015


Persoanele aflate în custodia Penitenciarului nr.4 Cricova, au beneficiat la 7 mai 2015, de o oră informativă desfăşurată de către Vitalie Falca, consilier în cadrul Biroului de probaţiune Rîșcani mun. Chişinău, în comun cu reprezentanţii Serviciului activitate psihologică şi asistenţă socială a Penitenciarului nr. 4 cu genericul „Pregătirea pentru liberare a persoanelor aflate în detenţie, în vederea reintegrării sociale”. Activitatea a avut ca scop informarea şi consilierea deţinuţilor în vederea reintegrării în comunitate şi în familie la eliberarea din detenție.

În cadrul şedinţei Vitalie Falca, a informat deţinuţii despre activităţile desfăşurate de către Birourile de probaţiune şi facilitatea suportului acordat după eliberare prin posibilitatea încheierii Contractului de acordare a asistenţei psihosocială persoanelor liberate din detenţie. Totodată au fost oferite consultaţii individuale cu deţinuţii fiind evaluate nevoile sociale, educative şi profesionale ale acestora. Colaborarea permanentă a Biroului de probaţiune Rîşcani mun. Chişinău cu Penitenciarul nr. 4  permite reintegrarea cu succes şi adoptarea unui mod de viaţă pro-social al deținuților.

Menţionăm că astfel de ore informative sunt desfăşurate de către consilierii de probaţiune cu regularitate pentru persoanele private de liberate fiind consiliate să renunţe după eliberare la conduitele anti-sociale şi să se reintegreze în comunitate.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Pregătirea pentru liberare a persoanelor aflate în detenția Penitenciarului nr.4 - Cricova

loading ...