RO
Participarea reprezentanților Serviciului de probațiune din RM la seminarul „Creșterea siguranței activității consilierilor de probațiune”

Participarea reprezentanților Serviciului de probațiune din RM la seminarul „Creșterea siguranței activității consilierilor de probațiune”

25 Septembrie 2014


În perioada 11 - 18 septembrie 2014, reprezentanții Serviciului de probaţiune a Republicii Moldova, Vremea Dorina, specialist principal al Serviciului resocializare din cadrul Oficiului central de probaţiune, Cheserad Vadim, consilier de probaţiune principal al biroului de probaţiune Vulcăneşti şi  Irina Şişcanu, Şef al Biroului de probaţiune Ungheni au fost implicați în cadrul proiectului ”Increasing the safety of the probation counselors activity/Creşterea siguranţei activităţii consilierilor de probaţiune”.

Derularea proiectului respectiv a avut loc la Bucureşti, la iniţiativa colegilor Direcţiei naţionale de probațiune din România şi s-a desfășurat graţie fundației germane Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS). În cadrul seminarului au participat reprezentanți din România, Republica Moldova și Croația.
 
Seminarele Proiectului ”Increasing the safety of the probation counselors activity /Creşterea siguranţei activităţii consilierilor de probațiune”, au avut drept scop creșterea siguranței consilierilor de probațiune în activitatea lor, prin exercitarea competențelor pentru abordarea, gestionarea situațiilor de risc, identificarea mecanismelor pentru a preveni escaladarea conflictului și achiziționarea de tehnici specifice pentru a gestiona situațiile de risc (conflicte, agresivitate, amenințări).
 
Consilierii de probațiune au fost instruiți de către expertul german Karoline Roshdi, psiholog penal. Pe parcursul seminarelor expertul german a redat tehnici şi abordări de succes, în organizarea unei relaţii sigure între consilierul de probaţiune şi subiectul aflat în evidență, tehnici precum: comunicarea verbală şi nonverbală, autocontrolul în cazul beneficiarului furios, gestionarea furiei beneficiarului, intervenția paradoxală, escaladarea conflictului, frazele bumerang și folosirea psihologiei inverse. Consilierii au fost învățați să individualizeze fiecare categorie de condamnaţi după comportament, cum ar fi sociopaţi, psihopaţi, narţişi cît şi diferenţierea între furia activă de furia pasivă, iar folosirea individuală și corectă a tehnicilor menţionate  în activitatea de probaţiune, ajută în creşterea siguranţei consilierului de probaţiune în situaţiile de risc.
 
În rezultatul schimbului de experiență, a informaţiilor şi metodelor aplicate de fiecare ţară în parte, de către expertul român Oana Paicu, manager al proiectului respectiv, va fi elaborat un Ghid de folosire a tehnicilor de escaladare a situaţiilor de risc, de care vor beneficia țările participante.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente pentru monitorizarea electronică 40Disponibile 170Aplicate
Noutăți
Mecanismul de reintegrare socială a persoanelor eliberate din detenție- obiectiv de perfecționare în vizorul Ministerului Justiției
16 Septembrie 2022
Vizita delegației Serviciului penetenciar și de probațiune din Suedia
16 Septembrie 2022
AJPP continuă instruirea consilierilor de probațiune
15 Septembrie 2022
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Brățara electronică: Într-un an de când agresorii familiali sunt obligați să o poarte, rata recidivelor de violențe s-a redus la 19%
15 Aprilie 2022
Șoferii prinși beți, pedepsiți cu morga!
29 Martie 2022
Ce-i sperie pe şoferii care urcă beţi la volan - o zi la morgă sau amenzile?
29 Martie 2022
noi in facebook

Participarea reprezentanților Serviciului de probațiune din RM la seminarul „Creșterea siguranței activității consilierilor de probațiune”

loading ...