RO
Participarea reprezentanților Serviciului de probațiune din RM la seminarul „Creșterea siguranței activității consilierilor de probațiune”

Participarea reprezentanților Serviciului de probațiune din RM la seminarul „Creșterea siguranței activității consilierilor de probațiune”

25 Septembrie 2014


În perioada 11 - 18 septembrie 2014, reprezentanții Serviciului de probaţiune a Republicii Moldova, Vremea Dorina, specialist principal al Serviciului resocializare din cadrul Oficiului central de probaţiune, Cheserad Vadim, consilier de probaţiune principal al biroului de probaţiune Vulcăneşti şi  Irina Şişcanu, Şef al Biroului de probaţiune Ungheni au fost implicați în cadrul proiectului ”Increasing the safety of the probation counselors activity/Creşterea siguranţei activităţii consilierilor de probaţiune”.

Derularea proiectului respectiv a avut loc la Bucureşti, la iniţiativa colegilor Direcţiei naţionale de probațiune din România şi s-a desfășurat graţie fundației germane Konrad-Adenauer-Stiftung (KAS). În cadrul seminarului au participat reprezentanți din România, Republica Moldova și Croația.
 
Seminarele Proiectului ”Increasing the safety of the probation counselors activity /Creşterea siguranţei activităţii consilierilor de probațiune”, au avut drept scop creșterea siguranței consilierilor de probațiune în activitatea lor, prin exercitarea competențelor pentru abordarea, gestionarea situațiilor de risc, identificarea mecanismelor pentru a preveni escaladarea conflictului și achiziționarea de tehnici specifice pentru a gestiona situațiile de risc (conflicte, agresivitate, amenințări).
 
Consilierii de probațiune au fost instruiți de către expertul german Karoline Roshdi, psiholog penal. Pe parcursul seminarelor expertul german a redat tehnici şi abordări de succes, în organizarea unei relaţii sigure între consilierul de probaţiune şi subiectul aflat în evidență, tehnici precum: comunicarea verbală şi nonverbală, autocontrolul în cazul beneficiarului furios, gestionarea furiei beneficiarului, intervenția paradoxală, escaladarea conflictului, frazele bumerang și folosirea psihologiei inverse. Consilierii au fost învățați să individualizeze fiecare categorie de condamnaţi după comportament, cum ar fi sociopaţi, psihopaţi, narţişi cît şi diferenţierea între furia activă de furia pasivă, iar folosirea individuală și corectă a tehnicilor menţionate  în activitatea de probaţiune, ajută în creşterea siguranţei consilierului de probaţiune în situaţiile de risc.
 
În rezultatul schimbului de experiență, a informaţiilor şi metodelor aplicate de fiecare ţară în parte, de către expertul român Oana Paicu, manager al proiectului respectiv, va fi elaborat un Ghid de folosire a tehnicilor de escaladare a situaţiilor de risc, de care vor beneficia țările participante.
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Participarea reprezentanților Serviciului de probațiune din RM la seminarul „Creșterea siguranței activității consilierilor de probațiune”

loading ...