RO
Oră informativă pentru deţinuţi ai Penitenciarului nr.9 – Pruncul, desfăşurată de către Biroul de probaţiune Buiucani

Oră informativă pentru deţinuţi ai Penitenciarului nr.9 – Pruncul, desfăşurată de către Biroul de probaţiune Buiucani

06 Aprilie 2015


La 3 aprilie 2015, în incinta Penitenciarului nr.9 - Pruncul a fost desfăşurată de către Oleg Zamşa, consilier de probaţiune BP Buiucani, o oră informativă cu genericul „Asistenţa psihosocială acordată de Birourile de probaţiune foştilor condamnaţi”. La această activitate au luat parte reprezentanţii Serviciului activitate educativă, psihologică şi asistenţă socială al instituţiei de detenţie, Natalia Grigoraş, Sergiu Ţurcan şi un grup de 17 deţinuţi din custodia Penitenciarului Pruncul implicați în proiectul „Pregătirea către eliberare condiţionată din locurile de detenţie”.

Instruirea a avut drept scop informarea, consilierea şi acordarea serviciilor de asistenţă condamnaţilor în vederea reintegrării în comunitate şi în familie după eliberarea din detenţie.

În cadrul activităţii, deţinuţii au avut posibilitatea de a obţine informaţii cu întreg spectrul de asistenţă şi consiliere care se acordă de către Serviciul de probaţiune. Consilierii de probaţiune contribuie la reintegrarea socială a subiecţilor probaţiunii cu privire la locurile de muncă disponibile pe piaţă şi angajarea în câmpul muncii, şcolarizare, plasarea în Centre de plasament temporar pentru persoanele care nu au domiciliu.

Resocializarea condamnaţilor, care au executat pedeapsa cu închisoare, este destul de dificilă, deoarece pierderea multor relaţii sociale şi calităţi social-utile poartă un caracter destul de profund.

linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
Vizita de studiu cu informarea delegației române privind Monitorizarea electronică a persoanelor în cadrul procedurilor judiciare și execuțional penale
27 August 2021
Prima etapă de evaluare a impactului implementării Legii 85, dintre IGP și INP
02 August 2021
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Șoferii care au urcat la volan în stare de ebrietate trebuie să lucreze o zi la morgă pentru a-și recupera permisul
17 Septembrie 2021
Extinderea informării populației privind consecințele depistării în stare de ebrietate și obligativitatea parcurgerii Programului probațional ”Drink&Drive”
03 Septembrie 2021
Monitorizarea victimelor reduce violența
09 August 2021
noi in facebook

Oră informativă pentru deţinuţi ai Penitenciarului nr.9 – Pruncul, desfăşurată de către Biroul de probaţiune Buiucani

loading ...