RO
Optimizarea procesului de supraveghere şi monitorizare eficientă a persoanelor private de dreptul special de a conduce mijloace de transport - subiect discutat în şedinţă de lucru

Optimizarea procesului de supraveghere şi monitorizare eficientă a persoanelor private de dreptul special de a conduce mijloace de transport - subiect discutat în şedinţă de lucru

22 Iunie 2016

 

În scopul eficientizării procesului de supraveghere a persoanelor care sunt private de dreptul de a conduce mijloace de transport cât şi optimizarea activităţilor de circulaţie şi nemijlocit organizarea unor acţiuni comune în prevenirea riscului de a comite noi infracţiuni de către persoanele aflate în evidenţa biroului, la 21 iunie 2016, Biroul de probaţiune Floreşti s-a întrunit în şedinţă de lucru cu Serviciul Supraveghere tehnică şi accidente rutiere din cadrul IP Floreşti.

 

În cadrul întrevederii, discuţiile s-au axat pe activitatea consilierilor de probaţiune de la prima întrevedere cu subiecții privați de dreptul de a conduce mijloace de transport, soluționarea, prevenirea încălcărilor repetate comise, modul si acțiunile de supraveghere, posibilitatea ridicării permiselor de conducere cât şi activitatea de bază a Serviciului dat în vederea asigurării executării şi respectării actelor legislative şi normative în privinţa transporturilor. Totodată, participanţii au întocmit un plan comun pentru înlăturarea impedimentelor pe viitor în procesul de supraveghere şi monitorizare a subiecţilor de probaţiune.

 

La rîndul său, Victor Repede - inspectorul superior al Serviciului a precizat că va furniza Biroul de probaţiune cu informaţii în mod de urgenţă ce ţine de persoanele aflate în evidenţa fiind private de a conduce în caz că vor fi repetat implicate în fapte infracţionale. De asemenea a fost solicitat si din partea serviciului dat să fie aduşi la cunoştinţă despre subiecţii privaţi de a conduce mijloace de transport luaţi lunar în evidenta biroului, deoarece în prezent Centrul Unic de Monitorizare şi Coordonare al INP nu le permite vizualizarea persoanelor deja incluse în sistemul informațional automatizat pentru posibilitatea sancţionării persoanelor private care vor fi observaţi conducând mijloace de transport s-au implicaţii în alte infracţiuni.

 

Grosul Ludmila - şef al Biroului de probaţiune Floreşti a subliniat că este foarte eficientă menţinerea relaţiilor de colaborare şi furnizarea informaţiilor în scopul executării sentinţelor care asigură securitatea societăţii.

 

La finele întrevederii, s-a consolidat cu menţinerea relaţiilor de colaborare şi dezvoltarea noilor alternative de succes a procesului de supraveghere a subiecţilor probaţiunii.

 

La moment în evidenţa Biroului de probaţiune Floreşti se află 82 persoane cu privarea de dreptul special de a conduce mijloace de transport.

 
Direcţia activitate analitică şi relaţii externe,
telefon de contact: 022 721882
e-mail: serviciulanalitic@ocp.gov.md, druta_druta@mail.ru
linia fierbinte anticorupție 067441139
Echipamente disponibile pentru monitorizarea electronică 155
Noutăți
"O zi din viața unui consilier de probațiune"
22 Iulie 2021
O justiție penală eficientă este mai mult decât o justiție retributivă
19 Mai 2021
Ministerul Justiției lansează concursul de desene cu genericul: “Tu ești tot ce am pe lume, Tu ești un copil minune!”
14 Mai 2021
Galerie foto
Programul Drink&Drive în acțiune!
03 Iunie 2020
Muncă neremunerată în folosul comunității
03 Iunie 2020
Probațiune în mass-media
Programul probațional "Drink&Drive"- condiție obligatorie de redobândire a dreptului de a conduce
21 Iunie 2021
Cum posturile de muncă îi țin pe foștii deținuți departe de recividvă
19 Mai 2021
Agresorii familiali vor fi monitorizați electronic cu ajutorul unei brățări speciale
29 Martie 2021
noi in facebook

Optimizarea procesului de supraveghere şi monitorizare eficientă a persoanelor private de dreptul special de a conduce mijloace de transport - subiect discutat în şedinţă de lucru

loading ...